MAN plāno izteikt "Scania" labāku piedāvājumu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas rūpniecības koncerns MAN plāno izteikt Zviedrijas kravas automašīnu ražotājam "Scania" pievilcīgāku piedāvājumu, atsaucoties uz MAN vadītāju Hakonu Samuelsonu, piektdien vēsta "Wall Street Journal".

"Mēs [MAN] esam elastīgs uzņēmums, un mēs gatavojamies piedāvāt "Scania" investoriem labākus pārņemšanas darījuma noteikumus," norādīja Samuelsons.

"Scania" pārstāvji pagaidām atsakās no komentāriem šajā jautājumā.

"Reuters" aptaujātie analītiķi uzskata, ka MAN būtu jāpalielina piedāvājums par aptuveni 10%, lai ieinteresētu "Scania" investorus. Vācijas koncernam, iespējams, nepieciešams ieviest arī citas izmaiņas piedāvājumā.

"MAN varētu mainīt piedāvājuma noteikumus vai arī palielināt tā summu, lai panāktu "Scania" pārstāvju piekrišanu darījumam, piemēram, piedāvāt vairāk akciju," pirmdien pavēstīja darījumam tuvas personas.

Kā ziņots, "Scania" šīs nedēļas sākumā noraidīja MAN pārņemšanas piedāvājumu 9,6 miljardu eiro (6,75 miljardu latu) vērtībā.

MAN piedāvājis "Scania" 7,5 miljardus eiro (5,3 miljardus latu) skaidrā naudā un 2,1 miljardu eiro (1,5 miljardus latu) - jaunajās MAN akcijās. Tādējādi viena "Scania" akcija tika novērtēta 442 kronu (33,6 latu) apmērā.

MAN nesen parakstīja līgumu ar Francijas autobūves kompāniju "Renault" par "Scania" 2,85% akciju iegādi, teikts MAN oficiālajā paziņojumā.

MAN 13.septembrī, apstiprināja savu nodomu pārņemt "Scania", lai kļūtu par galveno kravas automašīnu kompāniju Eiropā, sasniedzot vadošo ražotāju "Volvo" un "DaimlerChrysler" pārdošanas apjomu.

"Scania" dibināta 1891.gadā. Kompānijas kopējais darbinieku skaits veido aptuveni 30 000.

2005.gadā "Scania" strādāja ar 63,3 miljardu kronu (4,8 miljardu latu) apgrozījumu.

MAN nodarbojas ar kravas automašīnu, dīzeļdzinēju un turbo sistēmu ražošanu. Kompānijā strādā vairāk nekā 50 000 darbinieku.

34% "Scania" akciju kontrolē Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen", 10,8% - Zviedrijas investīciju kompānija "Investor". "Renault" pārvalda 5,18% "Scania" kapitāla.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu