Velsa koncertā Rīgā piedalīsies viesmākslinieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Roberta Velsa koncertā Rīgā piedalīsies viesmākslinieki no Skandināvijas un ASV.

12. un 13. oktobrī, Ķīpsalas hallē ar jaunu koncertprogrammu "Symphony and Rock – Blue Jeans" viesosies šovbiznesa zvaigzne – fascinējošais zviedru pianists, komponists un dziedātājs Roberts Velss (Robert Wells), Liepājas Simfoniskais orķestris un virkne ārzemju un latviešu mākslinieku.

Koncerta viesu vidū būs amerikāņu dziedātāja Žizele Džeksone (Gisele Jackson), vokālais ansamblis "Vocalettes" no Zviedrijas, dziedātājs, komponists un ģitārists Geirs Ronings (Geir Rönning) no Somijas, kā arī pašmāju viesi – Johnny Salamander & Meldra. Koncertā piedalīsies arī Roberta Velsa pavadošā rokgrupa un skatītāju priekam dejos šovbalets "Exelent".

Visiem koncerta dalībniekiem piemītošā atraktivitāte, kā arī pazīstamu nopietnās un popmūzikas skaņdarbu modernais traktējums un īpašais izpildījums sniegs klausītājiem plašu emocionālo baudījumu.

Par džeza lakstīgalu un blūza lēdiju dēvētā Žizele Džeksone pirms savas solokarjeras sākšanas bijusi bekvokāliste vairākām popmūzikas un džeza mūzikas slavenībām, arī Tīnai Tērnerei un Rejam Čārlzam. Viņas sirsnīgais dziedājums aizkustinājis klausītāju sirdis no Norvēģijas līdz Marokai, no Parīzes līdz Ņujorkai. Pēc viņas singla "Love Commandments" nokļūšanas “Billboard” deju mūzikas topa 3. vietā, Džeksone tiek saukta par nākamo dīvu. Koncertos Rīgā Žizele izpildīs dziesmu no Tīnas Tērneres repertuāra “Proud Mary” un Selīnas Dionas dziedāto “All By Myself”. (Papildu informācija www.giselejackson.com )

Atraktīvo dziedātāju, 2005. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Somijas Nacionālās atlases uzvarētāju Geiru Roningu Latvijas publika iepazinusi arī kā ģitāristu, kas kopā ar Johnny Salamander & Meldra atskaņoja Roberta Velsa dziesmu “The Legends Of Rock’n Roll”, tādējādi iekļūstot Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas finālā. Viņš ir populārs dziedātājs un dziesmu autors ne tikai Skandināvijā. Ronings koncertējis arī Šveicē, Lielbritānijā, ASV, Japānā, Vācijā, Rumānijā, Albānijā, sadarbojies ar daudziem pazīstamiem māksliniekiem, tai skaitā ASV rokgrupu "Toto" un ģitāristu Tommy Denander. Ar Robertu Velsu Geirs Ronings regulāri sadarbojas kopš 2004. gada. Šajā koncertā mūziķis dziedās dziesmu no Johnny Farnham repertuāra “You’re The Voice” un atkal apvienosies ar Johnny Salamander & Meldra, lai atskaņotu “The Legends Of Rock’n Roll”. (Papildu informācija www.geirronning.com )

Koncertā piedalīsies arī pašmāju mūziķi Johnny Salamander & Meldra. Lai piedalītos šajā koncertā, Meldra ieradīsies no Lielbritānijas, kur pašlaik studē ģitāras spēli Mūsdienu mūzikas akadēmijā (The Academy of Contemporary Music). “Esam ļoti priecīgi, ka atkal spēlēsim kopā ar Robertu Velsu, jo viņš ir ne tikai ļoti labs mūziķis un komponists, bet arī jauks un pozitīvs cilvēks,” stāsta rokmūziķis Johnny Salamander. “Ar nepacietību gaidām tikšanos arī ar Geiru Roningu, kas vienkārši ir sasodīti foršs džeks un īsts skatuves cilvēks un labs šovmenis.”

Roberts Velss pasaules atzinību guvis kā pianists, komponists, dziedātājs un lielisks šovu radītājs. R. Velss ir slavens ar savu vienreizīgo mūzikas stilu kombināciju – rokenrola, bugi-vugi un klasikas sajaukumu, kas ir pamatā viņa koncertu sērijai “Rhapsody in Rock”. Ar šo šovu, kas 15 gadu laikā piedzīvojis dažādas izmaiņas, Velss ar milzīgiem panākumiem koncertējis Ķīnā, Krievijā, Austrālijā, Japānā, Vācijā, Skandināvijā, Lielbritānijā, tai skaitā slavenajā “Royal Albert Hall” u. c. “Rhapsody in Rock” 2005. gadā Zviedrijā tika nominēts kā gada labākais notikums (best public event). Šovasar Skandināvijā, Lielbritānijā un Ķīnā Roberta Velsa šovs tika veidots Holivudas grāvējfilmas “Karību jūras pirāti” stilā, katrā koncertā pulcējot desmitiem tūkstošu cilvēku.

Velsa muzikālie šovi pārraidīti daudzās TV kompānijās, tai skaitā ASV, kur šovu vērojuši miljoniem cilvēku, un Ķīnas Valsts televīzijā, kur to noskatījušies vairāk nekā 600 miljoni TV skatītāju. Viņa muzikālais sniegums iemūžināts daudzos CD un DVD, kas kļuvuši par īstiem bestselleriem, autoram iegūstot vairākus Zelta un Platīna diskus.

Jaunā koncertprogramma "Symphony and Rock – Blue Jeans" pirms koncertiem Latvijā tiks atskaņota tikai Amerikā, turklāt arī tur tā izskanēs pirmo reizi.

Ar Liepājas Simfonisko orķestri Roberts Velss veiksmīgi sadarbojas jau kopš 1999. gada.

Papildu informācija: www.wellsmusic.se

Koncerta sākums 12. un 13. oktobrī plkst. 20. Ieeja Ķīpsalas hallē no plkst. 18.

Mūziķis, kuru Latvijas prese nodēvējusi par Zviedrijas Raimondu Paulu, uz koncertu “Symphony and Rock – Blue Jeans” apmeklētājus aicina ierasties džinsos, jo uzskata, ka šis brīvais apģērbs, līdzīgi kā viņa koncerti, lieliski nojauc robežas starp klasiku un roku.

Koncerta producents - “BT 1 Music”.

Koncerta biļetes var iegādāties Ķīpsalas hallē, "Biļešu servisa" un “ReklaMarket” biļešu kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv . Biļešu sākumcena Ls 8–30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu