Brauciena reģistrācija iznīcina viltotus e-talonus (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

SIA Rīgas karte, kas Rīgas sabiedriskajā transportam izstrādāja un ieviesa e–talonus, uzskata, ka šī sistēma ir pārāk sarežģīta uzlaušanai un ne tikai atpazīst viltojumus, bet arī pati tos iznīcina, šodien raksta "Neatkarīgā".

Jau rakstījām, ka pēdējā laikā interneta telpā esot parādījušies hakeru piedāvājumi iegādāties "uzlauztus" e-talonus. Programmētāji iesācēji esot uzlauzuši elektroniskās biļetes sistēmu un radījuši divus viltotā e–talona veidus – mūžīgo e–talonu ar neierobežotu braucienu skaitu un biļeti, ko ar pašizgatavotu ierīci var papildināt jebkurā mirklī.

SIA Rīgas satiksme neapstiprina šādu informāciju. Uzņēmuma valdes loceklis Pavels Tulovskis laikrakstam skaidro, ka elektroniskās biļetes sistēma atpazīst ikvienu mēģinājumu izmantot ārpus sistēmas uzlādētu karti un to iznīcina brauciena reģistrācijas brīdī, tāpēc apgalvojumi par to, ka Rīgas elektronisko norēķinu sistēma ir uzlauzta, esot nepatiesi.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu