Valsts policija norāda uz viedo atslēgu sistēmas nedrošumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šā gada pirmajos trijos mēnešos Valsts policijā (VP) ir reģistrēti jau 98 auto zādzību gadījumi, kuros nozagtas automašīnas, kas nav vecākas par desmit gadiem, informēja VP pārstāvis Dairis Anučins.

Viņš norādīja, ka liela daļa nozagto automašīnu ir aprīkotas ar tā saucamo «Keyless Go» sistēmu, kas ļauj iedarbināt auto motoru ar pogas palīdzību, tālab VP aicina šo auto īpašniekus parūpēties par papildu drošību.

Gada pirmajos trijos mēnešos VP ir sākusi 191 kriminālprocesu par automašīnu zādzībām, kas ir par astoņiem mazāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Lai arī fiksētais automašīnu zādzību skaits ir nedaudz samazinājies, tomēr citāda tendence ir vērojama attiecībā uz jaunākās paaudzes automašīnām - šogad fiksēti 98 zādzību gadījumus, kuros nozagtas 2006.gada līdz 2016.gada izlaiduma automašīnas, bet pērn tādu gadījumu bijis mazāk - 75. Zagļi visvairāk iecienījuši BMW, «Audi» un «Toyota» markas automašīnas.

Liela daļa šogad nozagto automašīnu ir bijušas aprīkotas ar «Keyless Go» sistēmu, kas uzskatāma par ļoti nedrošu pret auto zādzībām. «Keyless Go» sistēma ļauj auto īpašniekam iekļūt automašīnā un iedarbināt auto, neizmantojot auto vadības pulti un atslēgu, jo tās ir aizstātas ar «smart-key» ierīci, kas automātiski ļauj atvērt auto un iedarbināt to, pietuvojoties automašīnai.

Zagļiem, kuriem ir speciāls aprīkojums, ir iespēja speciāli noskenēt šīs «smart-key» ierīces, lai vēlāk iekļūtu automašīnā, to iedarbinātu un aizbrauktu. Tādēļ VP aicina to auto īpašniekus, kuru automašīnas ir aprīkotas ar šādu sistēmu, parūpēties par papildu auto drošību pret zādzību un aprīkot auto ar papildu pretaizdzīšanas sistēmām.

«Neviena pretaizdzīšanas sistēma nevar pilnībā pasargāt no auto zādzības, taču policijas novērojumi liecina, ka «Keyless Go» auto aprīkošana ar papildu pretaizdzīšanas sistēmām samazina auto zādzības risku,» norāda policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu