Ozoliņš kopā ar draudzeni Zeltiņu Amerikā uzņems filmu (45)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais režisors Miks Ozoliņš kopā ar draudzeni un aktrisi Agnesi Zeltiņu Amerikā uzņems pirmo kopīgo pilnmetrāžas filmu ar nosaukumu "3 of Us", informēja Ozoliņa pārstāve Līva Pētersone.

Filmas "3 of Us" scenāriju veidojis Ozoliņš, balstoties uz populārā igauņu dramaturga Jāna Tjattes lugu, kas iestudēta ne vien Baltijā, bet arī Izraēlā, Vācijā, Šveicē un citviet.

Zeltiņa piedalījusies lugas latviskajā iestudējumā - Alvja Hermaņa režisētajā Jaunā Rīgas teātra izrādē "Brīvais kritiens" līdzās Kasparam Znotiņam, Aleksandram Radzevičam un Ivaram Kalniņam. Izrāde guva lielus panākumus un atzinību, sajūsminot publiku un kritiķus ne vien Latvijā, bet arī Amerikā un Kanādā, kur tika rīkotas vairākas uzveduma viesizrādes, norādīja Pētersone.

Lai arī uz teātra skatuves Lauras lomā iejutusies vairāk nekā 100 reizes, Zeltiņa atzīst, ka filmā būs vairākas būtiskas atšķirības - "3 of Us" tiks uzņemta angļu valodā, lomas raksturu ietekmēs arī jaunie partneri un viņu personīgā pieeja stāstam, kā arī liela nozīme būs Ozoliņam kā režisoram, kurš, rakstot filmas scenāriju, izveidojis jaunu koncepciju varoņu attiecību struktūrā.

"Šī filma iesāks jaunu lappusi manā profesionālajā biogrāfijā, jo pirmo reizi filmas veidošanā piedalos arī kā izpildproducente, kas nozīmē, ka atbildība ir ne tikai par filmas māksliniecisko vērtību. Esot projektā no sākuma līdz beigām, man tiek sniegta unikāla iespēja paplašināt savas darbības lauku un iegūt jaunas zināšanas, kas bijis mans sapnis jau labi sen," minēja Zeltiņa.

Filmas "3 of Us" sagatavošanas process sākās jau Rīgā un nu turpinās Losandželosā, kur oktobrī norisināsies tās uzņemšana. Pašlaik norit sižetam atbilstošas vietas meklēšana un aktieru atlase. Par topošās filmas producentu izvēlēts Ričards Mirišs, kurš strādājis, veidojot dažādus populārus Holivudas grāvējus.

Miks Ozoliņš Pēc četriem ASV pavadītiem gadiem Ozoliņš atgriezās Latvijā, lai strādātu kā režisors telekompānijās LNT un "TV5", tomēr viņa karstākā vēlēšanās bija atgriezties Amerikā, lai uzņemtu savu pirmo pilnmetrāžas filmu, un nu šis sapnis tiek pilnvērtīgi realizēts, informēja Pētersone.

Losandželosa jaunajam režisoram jau nesusi produktīvu radošo veiksmi arī iepriekš - tur viņš uzfilmēja savu pirmo īsmetrāžas filmu "Apartament", kas ieguva skatītāju simpātijas balvu īsfilmu festivālā "2 Annas".

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu