Franči uzskata, ka valstsvienība nav pelnījusi vietu DĀR (7)

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielākā daļa Francijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu valsts nacionālā futbola izlase nav pelnījusi vietu 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, liecina organizācijas "Opinion Way" veiktās aptaujas rezultāti.

Vairāk nekā četras piektdaļas aptaujāto jeb 81 procents uzskata, ka Francijai nepienākas piedalīties nākamajā gadā DĀR notiekošajā turnīrā, jo izlases parādītais sniegums Eiropas zonas kvalifikācijas sacensībās ir pārāk vājš un nepārliecinošs.

Savukārt 88 procenti no respondentiem uzskata, ka valstsvienības kapteiņa Tjerī Anrī rīcība, izmantojot roku, lai apstrādātu bumbu, bijusi nepareiza un nosodāma.

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļā Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušā mača papildlaikā izšķirošos vārtus guva francūžu aizsargs Viljams Galā, kuram piespēli izdarīja Anrī, tomēr pēdējais šajā epizodē nospēlēja ar roku.

Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis zviedrs Martins Hansons neuzklausīja, un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

Īrijas Futbola asociācija ar oficiālu aicinājumu aizvadīt pārspēli vērsās pie Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA), tomēr FIFA šo Īrijas lūgumu noraidīja. Tāpat aicinājumu pārspēlēt maču noraidīja arī Francijas Futbola federācija.

Tomēr aizvadītajā sestdienā Īrija oficiāli atzina savas komandas zaudējumu mačā pret Franciju.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu