Parakstīts nodomu protokols par pieczvaigžņu viesnīcas veidošanu Rīgā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA „Tango projekts” ir parakstījis Nodomu protokolu ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem starptautiskajiem viesnīcu operatoriem par pieczvaigžņu kategorijas viesnīcas izveidošanu Rīgā. Viesnīcu plānots celt kvartālā starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un K. Barona ielām, „Tango projekta” ietvaros.

Noslēgtais Nodomu protokols pagaidām paredz neizpaust operatora vārdu, taču izvēlētais viesnīcas zīmols ir viens no prestižākajiem pasaulē un vēl nav pārstāvēts ne Baltijas valstīs, ne Skandināvijā.

„Viesnīcu operatora prasības ir augstas un mūsu prasības ir augstas, līdz ar to rezultātam jābūt lieliskam. Jau sākotnēji jaunbūvējamajā kvartālā vēlējāmies redzēt pieczvaigžņu kategorijas viesnīcu. Izskatās, tas varētu piepildīties ar uzviju, jo viesnīcas zīmols, kas ienāks Rīgā, ir viens no atpazīstamākajiem augstākās klases viesnīcu zīmoliem pasaulē un ir apliecinājums augstai kvalitātei,” komentē „Tango projekta” izpilddirektors Ģirts Legzdiņš.

Viesnīcā paredzēti 160 plaši un ērti numuri. Ievērojot mūsdienīgu viesnīcu attīstības starptautiskās tendences, to lielums būs no 36,5 kvadrātmetriem (standarta numuram) līdz pat 146 kvadrātmetriem (prezidenta luksusa numuram). Visi numuri atbildīs mūsdienīgajām prasībām, kādas varētu izvirzīt viesnīcas viesi, kas apmeklēs Rīgu gan darījuma braucienos, gan atpūtas nolūkā. Viesnīcas numuriem tiks veidots moderns interjers. 740 kvadrātmetru liela platība paredzēta konferenču, pārrunu telpu un banketu rīkošanai. Šīs telpas tiks iekārtotas, lai apmierinātu dažādas prasības, kādas tiek izvirzītas šādu pasākumu organizēšanai, sākot ar diskrēta rakstura valdes sēdēm un beidzot ar vidēja lieluma banketiem un pasākumiem. Viesnīcā atradīsies arī vairāki dažāda rakstura ēdināšanas punkti, ieskaitot galveno restorānu ar vasaras terasi, atpūtas zonu vestibilā un kafejnīcu – bāru ar ieeju no ielas. Bez tam viesnīcā atradīsies arī SPA, veselības un fitnesa centrs, pilnībā aprīkots biznesa centrs un apakšzemes autostāvvieta 120 automašīnām.

„Pirms vairāk nekā gada sākām sarunas ar pieciem pasaules vadošo viesnīcu zīmolu pārstāvjiem. Katram no vadošajiem viesnīcu zīmoliem ir spēcīga identitāte un atšķirīgas prasības. Mēs iepazinām un izvērtējām katru no tiem. Lēmums sadarboties ar konkrēto viesnīcu operatoru tika pieņemts, īpaši novērtējot viņu dizaina koncepciju, starptautiski augsto reputāciju un augsto servisa līmeni,” stāsta Ilona Bērziņa, „Tango projekta” attīstības projekta vadītāja.

„Šis projekts noteikti veicinās Rīgas kā mūsdienīga biznesa centra statusu,” piebilst SIA "Tango projekts" izpilddirektors Ģirts Legzdiņš. Sarunās ar viesnīcu operatoriem piedalījās viesnīcu biznesa konsultācijas firma „Pulse Management” no Francijas.

Pašlaik kvartālā atbilstoši būvniecības grafikam notiek ēku demontāža. PAR "TANGO PROJEKTU"

"Tango projekts" (iepriekšējais nosaukums "Tērbatas centrs") tiek realizēts 10 000 kvadrātmetru lielā teritorijā starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un K. Barona ielām. Tajā paredzēta gājēju iela, kas savienos Dzirnavu un Blaumaņa ielu, viesnīca, dzīvojamās mājas, biroju telpas, restorāni un kafejnīcas, nelieli veikali, veselības, sporta un skaistumkopšanas centri, trīs apzaļumoti iekšējie pagalmi ielas līmenī un zaļie jumti pirmā stāva līmenī. Automašīnas tiks novietotas pazemē.

Projekta vadošie arhitekti ir birojs KUBS (Zane Kalinka). Daļu projektēšanas veiks arī arhitektu birojs GMARP.

2005. gada jūnijā, jūlijā notika projekta publiskā apspriešana, uz kuras rezultātiem pamatojoties Rīgas dome akceptēja būvniecības ieceri. Skiču projekts ir saskaņots Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā, Rīgas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā un Rīgas domes būvvaldē.

Kopējās investīcijas projekta realizācijā šobrīd ir plānotas vairāk nekā 30 miljonu latu apjomā, ko paredzēts piesaistīt arī kā aizdevumus no bankām. Projekta īpašnieks - advokāts Jānis Loze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu