"Karaļa runa" triumfē BIFA ceremonijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēsturiskā drāma "Karaļa runa" ("The King’s Speech") saņēmusi piecas godalgas, ieskaitot labākās filmas kategorijā, Britu neatkarīgā kino (BIFA) balvu pasniegšanā.

Britu neatkarīgā kino balva ir otrs prestižākais apbalvojums Lielbritānijā pēc BAFTA balvām (Britu kinoakadēmijas godalgas).

Filma "Karaļa runa" šā gada BIFA balvu sadalē bija līdere ar astoņām nominācijām, un 5.decembrī svinīgajā ceremonijā filma saņēma piecas godalgas – kā labākā filma, par labāko scenāriju, labāko aktieri (Kolins Fērts), labāko otrā plāna aktieri (Džefrijs Rašs) un labāko otrā plāna aktrisi (Helēna Bonema Kārtere).

Režisora Toma Hūpera vēsturiskā drāma "Karaļa runa" attēlo Lielbritānijas karaļa Džordža VI centienus komunicēt ar savu tautu. Filma jau saņēmusi Toronto festivāla galveno balvu, kā arī citas godalgas. Filmai un jo īpaši Kolinam Fērtam tiek prognozēti panākumi arī Oskaru šovā.

Labākā režisora balvu saņēma zinātniskās fantastikas trillera "Monstri" autors Garets Edvardss. Labākās aktrises godalgu saņēmusi Kerija Maligana par darbu filmā "Never let me Go". Par labāko ārzemju filmu tika atzīta lente "Pravietis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu