Holivudā cīņa par tiesībām ekranizēt «Panamas dokumentus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Holivudas filmu studijas cīnās par tiesībām ekranizēt vēl neiznākušo grāmatu par «Panamas dokumentu» skandālu, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Gaidāmās grāmatas «Secrecy World» («Noslēpumu pasaule») autors ir žurnālists un Pulicera prēmijas laureāts Džeiks Bernšteins (Jake Bernstein). Lai arī grāmata iznāks tikai 2017. gada otrajā pusē, producenti un kinostudijas jau risina pārrunas par ekranizēšanas tiesību iegādi.

«Pirmoreiz mums ir iespēja ieskatīties dziļi noslēpumu pasaulē,» sacīja Bernšteins. ««Panamas dokumenti» izraisījuši kolektīvās žurnālistikas uzaušanu, kas ir tikai sākusies.»

No Panamā bāzētās juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra tika nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Dokumentos nosauktas tādas pazīstamas personības kā Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons, ķīniešu aktieris Džekijs Čans un spāņu kinorežisors Pedro Almodovars.

Filma varētu būt līdzīga žurnālistikas drāmai «Spotlight» («Uzmanības centrā»), kas šogad saņēma prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu kā labākā filma. Aktieri Maikls Kītons un Marks Rufalo tajā spēlē žurnālistus, kuri atklāj pedofilijas skandālu katoļu baznīcā Bostonā un citviet pasaulē.

Šogad iznāks amerikāņu režisora Olivera Stouna kinolente «Snowden» par bijušo ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) analītiķi Edvardu Snoudenu, kurš izpauda Savienoto Valstu specdienestu noslēpumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu