"Brainstorm" nominēti MTV Eiropas mūzikas balvām (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nominantu vidū līderi ir "Red Hot Chilli Peppers" ar četrām nominācijām. MTV EMAs šogad pirmo reizi ir arī nominācija “Best Baltic Act”, kurā nominēta latviešiem zināmā grupa “Brainstorm”.

Londona/Kopenhāgena, 2006.gada 19.septembris – MTV Networks International otrdien (19.septembris) paziņoja, ka dziesmas "Sexy back" superzvaigzne Džastins Timberleiks vadīs un uzstāsies 13. gadskārtējā "MTV Europe Music Awards" (MTV EMAs) apbalvošanas ceremonijā, kas vienlaicīgi MTV tiks rādīta no "Bella Center" un "Rådhuspladsen" pilsētas laukumā Kopenhāgenā šā gada 2.novembrī. MTV EMAs šogad notiks divās vietās vienlaicīgi.

MTV arī paziņoja nomināciju sadalījumu visās kategorijās – līderi ir Red Hot Chilli Peppers ar četrām nominācijām, viņiem cieši seko Madonna, Šakira, Nelly Furtado, Kristīna Agilera, Kanje Vests un Muse, kuri katrs tikuši pie trim nominācijām. Nelly Furtado un Muse arī apstiprinājuši savu uzstāšanos apbalvošanas ceremonijas un šova laikā. Drīzumā tiks paziņotas arī citas zvaigznes, kas uzstāsies EMAs apbalvošanas šova laikā, tāpat drīzumā Internetā un būs pieejamas ekskluzīvas ziņas par šovu un tā dalībniekiem.

Vienmēr izaicinošais un radošais Džastins Timberleiks būs gan šā gada EMAs šova vadītājs, gan arī dalībnieks, jo pats tajā uzstāsies un ir nominēts balvām divās kategorijās! 2003.gadā, kad EMAs šovs notika Edinburgā, Džastins ieguva trīs balvas – viņš bija labākais Pop, Vīriešu un Albuma kategorijās ar savu multimiljonu eksemplāros pārdoto debijas albumu “Justified”. Viņš arī pārsteidza skatītājus, kopā ar Black Eyed Peas izpildot dziesmu “Where Is The Love”. Džastinam Timberleikam tikko iznācis otrais un līdz šim seksīgākais soloalbums “FutureSex/LoveSound’s”, tāpēc viņš ir īstā izvēle, lai ballīte turpinātos līdz pat rīta gaismai.

“Es esmu patiesi sajūsmā, ka pirmo reizi vadīšu EMAs,” teica Džastins. “Mēs ar MTV šobrīd strādājam pie vairākām interesantām idejām šovam, šogad šovā būs vairākas kolosālas interaktīvas lietas. Mēs pārņemsim pilsētu! Tā būs vienreizēja un neaizmirstama nakts… jebkas var notikt un neviens nav pasargāts!”

Ričards Godfrejs, vecākais viceprezidents, Content & Music MTV Networks International un šova izpildproducents, teica: “2006.gada EMAs veidojas par līdz šim grandiozāko šovu, kāds Eiropā pieredzēts. Mums ir patiess prieks, ka Džastins Timberleiks būs šā šova vadītājs un tajā uzstāsies. Ar tik plašu un dažādu nominantu loku no tik daudzām valstīm šā gada šovs būs dinamisks un daudzveidīgs, piedāvājot skatītājiem to vērot kā TV, tā ar datoru un mobilo telefonu palīdzību. Kopenhāgena ir ideāla vietā šādam pasākumam, mēs ceram, ka šī nakts būs labas mūzikas un pārsteigumu pilna skatītājiem, kas būs atnākuši uz šovu, tiem, kas skatīsies pie TV ekrāniem vai vienkārši būs kaut kur pilsētā.”

Red Hot Chilli Peppers jau 23 gadus ir groove heavy, slap bass funk rokmūzikas monstri, un neizskatās, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties, – vismaz viņi paši šādas pazīmes neizrāda. EMAs šogad nomināciju ziņā RHCP ir līderi ar četrām – Albums, Grupa, Roks un Dziesma ar “Dani California”.

Popmūzikas zvaigznes Madonna, Nelly Furtado, Kristīna Agilera un Šakira cīnīsies katra par trīs balvām. Madonna, Nelly Furtado un Kristīna Agilera saņēmušas nominācijas par labāko albumu attiecīgi par “Confessions on a Dancefloor”, “Lose” un “Back To Basics”. Madonna, Kristīna Agilera un Šakira sacentīsies arī popa kategorijā. Dziesmu kategorijā Šakira ir nominēta ar savu megahitu “Hips Don’t Lie” un Nelly Furtado ar Timbaland producēto “Maneater”.

Kopš Kanje Vests iznācis no studijas tumsas, producējot tādus māksliniekus kā Jay-Z, Talib, Kweli, Ludacris un Alicia Keys, Vests pats pierādījis, ka ir un var būt viens no vitālākajiem šodienas hip-hop māksliniekiem. Repa superzvaigzne šogad ieguvis trīs nominācijas kategorijās Hip-Hop, Vīriešu izpildītājs un Video ar dziesmu “Touch The Sky”.

Kopš viņu rašanās 1994.gadā Devonā Muse ir meklējuši jaunus ceļus un izpausmes savā skanējumā un izskatā. Viņu pēdējais studijas albums “Black Holes and Revelations” albumu topos Lielbritānijā debitēja pirmajā vietā, kritiķi albumu nodēvējuši par līdz šim labāko. Ar divām MTV EMAs balvām kā Lielbritānijas un Īrijas labākie mākslinieki, kā arī balvu Alternatīvajā kategorijā Muse nav svešinieki Eiropas nozīmīgākajā mūzikas pasākumā. Šogad Muse saņēmuši trīs nominācijas – Alternatīvā, Labākā Lielbritānijas un Īrijas grupa, kā arī Albums.

Kanādiešu izcelsmes zvaigznei Nelly Furtado šis ir bijis žilbinošu panākumu bagāts gads. Viņas pēdējais, trešais, albums “Loose” ir karjerā līdz šim veiksmīgākais ieraksts, ar tādiem hitiem kā “Promiscious” un “Maneater”. “Loose” muzikāli ir eklektisks albums, kurā Nelly Furtado eksperimentē ar RnB, hip-hop skaņām savienojumā ar 80. gadu elektroniku, viņa pati šo sajaukumu sauc par punk-hop.

MTV EMAs sponsori ir Replay Blue Jeans, jaunā Opel/Vauxhall Corsa un Sony Ericsson, šogad EMAs tiks pasniegtas balvas 30 kategorijās. Nominācijām māksliniekus izvirzīja MTV Eiropas “Akadēmija”, 1700 balsotāju sastāvā bija gan mūzikas industrijas profesionāļi, gan MTV skatītāji. Uzvarētājus visās kategorijās noteiks MTV skatītāju balsojums, izņēmumi ir vienīgi Video nominācija un Free Your Mind balva, kur uzvarētājus nosaka MTV. Skatītāji jau tagad var sākt balsot Internetā www.mtveuropmusicawards.com un WAP www.mtvema.com par kategoriju “Labākā dziesma”.

Nominācijas MTV Europe Music Awards 2006:

Vīrieši Justin Timberlake Kanye West Pharrell Robbie Williams Sean Paul

Sievietes Beyoncé Christina Aguilera Madonna Nelly Furtado Shakira

Grupa Black Eyed Peas Depeche Mode Keane Pussycat Dolls Red Hot Chili Peppers

Roks Evanescence Keane The Killers Red Hot Chili Peppers The Strokes

Hip Hop Busta Rhymes Kanye West Missy Elliott P Diddy Sean Paul

Alternatīvā Artic Monkeys Korn Muse The Raconteurs System Of A Down

Dziesma Gnarls Barkley - ‘Crazy’ Nelly Furtado - ‘Maneater’ Red Hot Chili Peppers - ‘Dani California’ Rihanna - ‘SOS’ Shakira Ft Wyclef Jean - ‘Hips Don’t Lie’

R&B Beyoncé Mary J. Blige Outkast Pharrell Rihanna

Pops Christina Aguilera Justin Timberlake Madonna Robbie Williams Shakira

Albums Christina Aguilera - Back to Basics Madonna - Confessions on a Dance Floor Muse - Black Holes and Revelations Nelly Furtado - Loose Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium

Video Gnarls Barkley - ‘Crazy’ Justice Vs Simian - ‘We Are Your Friends’ Kanye West - ‘Touch The Sky’ Ok Go - ‘A Million Ways’ Pink - ‘Stupid Girls’

MTV Europe Music Awards 2006 lokālās nominācijas: Baltija BrainStorm Inculto Tanel Padar and the Sun Skamp Vanilla Ninja

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu