Rosi izcīna pirmo starta pozīciju MotoGP Spānijas etapā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Septiņkārtējais pasaules čempions Valentīno Rosi no Itālijas sestdien sasniedza «pole-position» pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas ceturtā posma - Spānijas «Grand Prix» - kvalifikācijā.

Heresas trasē Rosi pēdējā aplī par sekundes desmitdaļu apsteidza savu komandas biedru «Movistar Yamaha» rindās Horhi Lorenso.

Savukārt pirmo starta rindu trešajā pozīcijā noslēgs kopvērtējuma līderis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas.

Rosi guvis pirmo «pole-position» desmit mēnešu laikā, bet pirmo starta vietu trijās sacīkstēs pēc kārtas viņš izcīnījis pirmoreiz kopš 2009.gada.

Sacīkstes gaidāmas svētdien.

Foto: AFP/LETA

Sezonas pirmajā etapā Katarā uzvaru guva Lorenso, bet nākamajos posmos Argentīnā un ASV panākumus svinēja Markess.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem līderis ar 66 punktu ir Markess, kuram 21 punktu zaudē pašreizējais pasaules čempions Lorenso, bet trešais ar 33 punktiem ir Rosi.

Kā zināms, šīs nedēļas sākumā kļuva zināms, ka pašreizējais pasaules čempions motošosejas prestižākajā «MotoGP» klasē Lorenso pēc šīs sezonas pametīs «Movistar Yamaha» komandu un pievienosies «Ducati» rindām.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu