Īrijas Futbola asociācija pieņem zaudējumu pret Franciju (8)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrijas Futbola asociācija sestdien tomēr atzina zaudējumu 2010.gada Pasaules kausa izcīņas Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra "play-off" atbildes spēlē pret Franciju.

Kā ziņots, trešdien Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušā mača papildlaikā izšķirošos vārtus guva Francijas izlases aizsargs Viljams Galā, kuram piespēli izdarīja valstsvienības kapteinis Tjerī Anrī, tomēr Anrī šajā epizodē nospēlēja ar roku. Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis zviedrs Martins Hansons neuzklausīja, un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

Īrijas Futbola asociācija ceturtdien ar oficiālu aicinājumu aizvadīt pārspēli vērsās pie Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA), tomēr FIFA šo Īrijas lūgumu noraidīja. Tāpat aicinājumu pārspēlēt šo maču noraidīja arī Francijas Futbola federācija.

Sestdien Īrijas Futbola asociācijas prezidents Džons Deleinijs atzina, ka Īrija pieņem šo neveiksmi, jo viņš vairs neredz nevienu iespēju, lai panāktu pārspēli.

"Mums ir žēl, ka, neskatoties uz mūsu centieniem panākt pārspēli, kas atjaunotu futbola spēles godīguma principus, mūsu zvanus, šķiet, nav sadzirdējušas Francijas Futbola federācijas amatpersonas," sestdien teica Deleinijs.

"Bez šaubām, ar šo incidentu uzticēšanās godīgai spēlei ir krietni sabojāta visas pasaules auditorijas priekšā," teica Īrijas Futbola asociācijas prezidents.

"Neskatoties uz mūsu dziļo nožēlu, mēs pateicamies mūsu spēlētājiem, lieliskajiem īru faniem un visai īru sabiedrībai kopumā par lielo atbalstu, kā arī pateicamies par solidaritāti no Francijas iedzīvotāju puses," izteicās Deleinijs.

"Mēs turpināsim aicināt FIFA veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka šāda veida krāpšanās vairs neatkārtotos," piebilda Deleinijs.

Kā ziņots, īru plašsaziņas līdzekļi jau pielīdzinājuši šo gadījumu 1986.gadam, kad ar roku gūtie izcilā argentīniešu futbolista Djego Maradonas vārti palīdzēja Argentīnai Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā uzvarēt Angliju un iekļūt turnīra pusfinālā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu