Latvala līderpozīcijā pēc Argentīnas rallija pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DIEGO LIMA / AFP

Somu braucējs Jari Mati Latvala piektdien izvirzījies līderpozīcijā pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtā posma, kas norisinās Argentīnā, pirmās dienas,

«Volkswagen» komandu pārstāvošais pasaules vicečempions Latvala ļoti neveiksmīgi aizvadīja sezonas pirmos divus etapus, tomēr marta sākumā Meksikā guva šogad pirmo uzvaru un arī Argentīnas sacīkstes soms sācis veiksmīgi. Pašlaik viņš par 7,9 sekundēm apsteidz pasaules čempionu un savu komandas biedru francūzi Sebastjanu Ožjē.

«Atdevu visus spēkus. Šī bija lieliska cīņa,» izteicās Latvala, kurš Kordovas kalnos uzvarēja pirms diviem gadiem. Savukārt Ožjē šī ir vienīgā sacīkste karjerā, kurā viņš vēl nav spējis uzvarēt.

Tikmēr trešais pēc pirmās dienas ir Jaunzēlandes sportists Haidens Padons no «Hyundai» vienības, kurš līderim zaudē 11,4 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem trim etapiem līderis ar 77 punktiem ir Ožjē, 39 punktus izcīnījis «Ford» norvēģu braucējs Madss Estbergs, kurš Argentīnā pagaidām ieņem sesto vietu.

Tikmēr 33 punkti ir vēl vienam norvēģim Andrēasam Mikelsenem, kurš Argentīnā pagaidām ir ceturtais.

Savukārt Latvala ar 27 punktiem ir sestais, par trim punktiem apsteidzot septītajā vietā esošo igauņu braucēju Oto Tenaku.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu