Lielās talkas rīkotāja: Latvija kļūst skaistāka!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadu gaitā Latvija ir kļuvusi sakoptāka un skaistāka! Tā šodien, viesojoties vairākās Latvijas vietās, novērojusi Lielās talkas rīkotāja Vita Jaunzeme. Viņa sarunā ar portālu TVNET pauda prieku par lielo talkotāju skaitu un entuziasmu.

Jaunzeme priecājās, ka šodien, kad visā Latvijā notiek Lielā talka, ir ļoti skaists laiks. Lai gan ir nedaudz dzestrs, pozitīvi, ka nav nokrišņu.

Labus laika apstākļus un pozitīvu talkotāju bariņus viņa šodien sastapusi gan Ogrē, kur strādāja arī Valsts prezidents, gan Saulkrastos.

Braukājot pa Latviju, Lielās talkas rīkotāja pamanījusi, ka vairākās vietās cilvēki par apkārtnes sakopšanu domā ne tikai šodien, bet arī vakar, aizvakar un citās dienās.

Daudzviet var pamanīt sagrābtas gružu kaudzes un ar atkritumiem pildītus maisus.

Tāpat Jaunzeme pauda prieku, ka šogad Lielajā talkā pieteikts vairāk talkas vietu.

Atceroties, kāda Latvija izskatījās pirms vairākiem gadiem, kad aizsākās Lielās talkas tradīcija, var teikt, ka mūsu dzimtene ir kļuvusi daudz sakoptāka un skaistāka.

Es redzu uzlabojumus, viņa vērtēja.

Jaunzeme arī lēsa, ka kopumā šogad talka būs sekmīga.

Kopīga vides sakopšana

Šodien jau no 9:00 visa Latvija dodas Lielajā talkā un vienojas kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs 1750 oficiāli apstiprinātajās talkas vietās.

Šogad, kad talkas vadmotīvs ir «Latvijai BŪT zaļai!», talkošanas vietas pieteiktas aktīvāk nekā pērn, kad oficiāli talkas norisinājās 1620 talkas vietās.

Visvairāk talku vietu pieteiktas Vidzemē – gandrīz seši simti talku,

kam seko Zemgale ar aptuveni 350 talkošanas vietām. Latgalē pieteiktas nedaudz vairāk nekā 300 talku vietas, un līdzīga aktivitāte ir arī Rīgā un Jūrmalā, kur talkos gandrīz 300 oficiālajās talkošanas vietās. Savukārt Kurzemē pieteiktas gandrīz 200 talkas vietas, taču visā Latvijā daudzi talkas darbus iesākuši jau piektdien, kā arī liela daļa Latvijas iedzīvotāju plāno talkot ārpus oficiāli pieteiktajām vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu