Jaungadu sagaidīs Ēģiptē, Kanārijās un Tallinā (53)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dodoties Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas pavadīt ārpus Latvijas, arī šogad latvieši pārsvarā izvēlas silto zemju piedāvājumus, biznesa portālam "Nozares.lv" atzina aptaujātie tūrisma uzņēmumu pārstāvji.

Tūrisma aģentūras "Kolumbs" mārketinga vadītāja Laura Liepiņa atzīst, ka tradicionāli Ziemassvētkus vairums Latvijas iedzīvotāju izvēlas pavadīt mājās, kopā ar ģimeni, bet, ja var atļauties, Jaunā gada brīvdienu periodā dodas ārpus Latvijas.

Liepiņa norāda, ka latviešiem esot raksturīgi rezervācijas veikt pēdējā brīdī, kad nākoties vilties, jo tūristi no citām valstīm ceļojumus iegādājušies jau laikus. "Šogad parādījās pozitīva tendence - interese par Jaunā gada ceļojumiem bija vērojama jau septembrī un oktobrī," sacīja Liepiņa, piebilstot, ka, tāpat kā pērn,

iecienītākie ceļojumu galamērķi šajā periodā ir silto zemju kūrorti Ēģiptē un Kanāriju salās.

Bez ievērības gan nepaliekot arī īsie ceļojumi uz dažādām Eiropas galvaspilsētām. Tos pārsvarā izvēloties tie, kuri nevar atļauties garāku atvaļinājumu, bet vēlas uz pāris dienām izrauties un nosvinēt svētkus citā vidē. Piemēram, "Kolumba" organizētie ceļojumi uz Romu un Prāgu, kuru cena par lidojumu un trīs naktīm viesnīcā vienai personai bija 169 līdz 245 lati, tika pārdoti pāris dienu laikā.

"Aktuāli ir arī autobusu ceļojumi uz Skandināviju, jo īpaši Lapzemi, kā arī Igauniju, kur Jaunais gads tiks sagaidīts ar plašu vērienu un zīmīgu notikumu - eiro ieviešanu.

Taču tie, kuri vēlas klusu, mierīgu atpūtu no ikdienas steigas, pirmssvētku periodā dodas uz Latvijas vai Igaunijas SPA viesnīcām, kurās arī piedāvājam sagaidīt Jauno gadu," stāsta Liepiņa.

Viņa arī norāda, ka šī gada svētku sezonā jūtama tirgus atdzīvošanās un pieprasījums pēc ceļojumiem Ziemassvētkos un Jaunajā gadā pieaudzis, bet precīzi neminēja, par cik. "Decembra beigas vienmēr ir bijis viens no karstākajiem laikiem ceļošanai. Pērn bija vēl jūtama krīzes ietekme un liela daļa svētkus svinēja tepat Latvijā. Taču šogad pieprasījums ir ievērojami audzis," stāsta Liepiņa.

Tūrisma aģentūras "Vanilla Travel" biznesa attīstības direktors Egons Lapiņš atzīst, ka arī šī gada svētkos ceļotāji no Latvijas vairāk izvēlējušies atpūsties Ēģiptē un Kanāriju salās. "Šogad lielāka interese ir arī par Baltijas SPA viesnīcām Jūrmalā, Pērnavā un Sāremā," sacīja Lapiņš.

Arī "Vanilla Travel" biznesa attīstības direktors norāda, ka patlaban ceļotāji vairāk paļaujoties uz pēdējā brīža piedāvājumiem, bet to parasti ir ļoti maz, jo

pasaulē viesnīcas svētku periodos cenas mēdzot paaugstināt divas reizes

un tādas tās arī paliekot visu šo periodu.

Lapiņš prognozē, ka Ziemassvētku un Jaunā gada ceļojumu pieprasījums būšot pagājušā gada līmenī.

Tūroperatora "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs pastāstīja, ka šogad lielākā interese izrādīta par Ēģiptes un Kanāriju salu ceļojumiem un 75% šo piedāvājumu tika pārdoti jau novembra sākumā. "Neskatoties uz augstajām viesnīcu cenām, patlaban esam pārdevuši aptuvenu 85% savu ceļojumu," sacīja Paļgovs.

Savukārt ceļojumu aģentūras "Latvia Tours" vadītāja Ieva Keiša atzīst, ka, salīdzinot ar pagājušā gada svētku brīvdienām, interese par ceļojumiem šajā laikā ir par aptuveni 10% mazāka, ko varētu skaidrot ar īsākām brīvdienām nekā pērn.

"Šajā svētku sezonā esam pārdevuši samērā daudz tālo ceļojumu uz Japānu, Ķīnu, Taizemi, Brazīliju, un šogad ir pastiprināta interese arī par lidojumiem uz Amerikas Savienotajā Valstīm,

kas ir jauna tendence. Tāpat pieprasīti ir arī čarterceļojumi uz siltajām zemēm - Hurgadu un Šarmelšeihu Ēģiptē, kā arī Tenerifi un Lanzeroti Kanāriju salās," klāsta Keiša.

"Latvia Tours" vadītāja papildina, ka arī šajos Ziemassvētkos aktuāli un pieprasīti ir ģimeņu ceļojumi uz Vācijas Ziemassvētku tirdziņiem, bet Jaunā gada sagaidīšana - Romā, Tallinā, slēpošanas piedāvājumi Zviedrijā un, kā jau katru gadu, Ziemassvētku vecīša dzimtene Lapzeme, uz kuru patlaban brīvu vietu vairs neesot.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu