Vai uz mašīnas drīkst likt numurzīmi ZIRGS?! (85)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vārds „zirgs” nav nepieklājīgs, turklāt neapzīmē valstiski svarīgu objektu, tādēļ šādu numuru CSDD atļaus izmantot, ja vien kāds cits ZIRGS jau nebraukās pa Rīgas ielām vai lauku ceļiem. Tiesa, par šo iespēju jums būs jāšķiras no divarpus tūkstošiem latu. Uzņēmumi šādus numurus izvēlas reklāmai, bet pārējiem ir citi motīvi, kā noskaidroja LNT raidījums „Tautas balss”.

„Tā ir savas personības robežas paplašināšana. Cilvēks, kas ir pie stūres, sevi asociē ar visu mašīnu kopumā. Ja es pats maziņš, tad mašīna dod man to lielo spēku, ka es esmu kopā ar viņu,” personificēto numurzīmju izvēli skaidro psihoterapeits Aivis Dombrovskis.

Izvēloties numuru, svarīga var būt konkurence – ja draugam ir numurs „Moskva”, tad man vajag vismaz „Kosmos”. Citiem pietrūkst uzmanības, tādēļ viņi uz numura zīmēm liek savus vārdus.

Spēkavīrs Raivis Vidzis saka – viņam nav uzmanības deficīta, tomēr sevi palutināt nenāk par skādi. „Es uzvarēju Pasaules kausā un tad domāju – uztaisīšu sev dāvanu, savu uzvārdu tā kā pacelšu augstāk, lai redz. Ja es nebūtu sportists, tad es tā nedarītu,” stāsta spēkavīrs Raivis Vidzis. Tomēr privātais numurs Raivim rada zināmas problēmas: „Mašīnu uzreiz ievēro, un tu vairs nevari pārkāpt noteikumus varbūt un aizmukt, jo uzreiz atpazīs - Vidzis to izdarīja.”

Īpaša komisija CSDD vērtē visfantastiskākās ieceres, bet tikai pusi ļauj likt uz mašīnas publiskai apskatei. Otra puse priekšlikumu satur rupjības vai jēlības, arī pārliekas ambīcijas CSDD vairs nav pa prātam. Tā kāds puisis nav ticis pie numura BAD BOY, bet kāda meitene palikusi bez numurzīmes NELIETE. Tādēļ, izvēloties numurzīmi, centieties iztikt bez ambicioziem uzrakstiem, iesaka LNT raidījums „Tautas balss”.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu