Sagaidīsim kā uzvarētājas!!! (227)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļu spēlē šovakar Itālijā ar 63:72 zaudēja Baltkrievijai. Mača gaitā zaudējot pat ar 25 punktiem, mūsu basketbolistes nenolaida rokas un trīsarpus minūtes pirms beigām samazināja rezultāta starpību līdz četriem (!) punktiem. Cīņu par pirmajām medaļām latvietes pēc diviem gadiem varēs turpināt savu līdzjutēju priekšā, jo 2009. gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrs notiks Latvijā.

Ceturtā vieta un ceļazīme uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ir vēl nebijis mūsu komandas sasniegums. Par nepadošanos, par pašaizliedzību un par visām jaukajām sagādātajām emocijām mūsu meitenes ir pelnījušas, lai mājās tiktu sagaidītas kā uzvarētājas!

Paldies, paldies un vēlreiz par to pašu paldies!

Latvijā Aināra Zvirgzdiņa vadītā Latvijas valstsvienība atgriezīsies jau pirmdienas vakarā pulksten 21.50 ar lidmašīnas reisu no Prāgas. Novērtēsim mūsu komandas sasniegto, jo tas nekādā gadījumā nav mazāks par Latvijas hokejistu 2000. gadā izcīnīto uzvaru pār Krieviju!

Pa ceturtdaļām - 17:16, 7:16, 13:23, 26:17.

Spēles sākumā latvietes panāca piecu punktu pārsvaru (13:8) un arī pēc pirmās ceturtdaļas spēja nosargāt pozitīvu rezultātu - 17:16. Otrajā ceturtdaļā laukumā jau dominēja baltkrievietes, kas pirmo puslaiku noslēdza savā labā 24:32.

2007. gada 7. oktobris, Kjeti. Latvijas valstsvienības pieredzes bagātākā spēlētāja Ieva Tāre (pa kreisi) mačā ar Baltkrieviju bija perfekta no soda metienu līnijas (7/7) un izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas.
2007. gada 7. oktobris, Kjeti. Latvijas valstsvienības pieredzes bagātākā spēlētāja Ieva Tāre (pa kreisi) mačā ar Baltkrieviju bija perfekta no soda metienu līnijas (7/7) un izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas. Foto: FIBA.com

Pēc tam, kad trešās ceturtdaļas beigās baltkrievietes bija sasniegušas jau iespaidīgu 25 punktu pārsvaru (30:55), arī man un, nešaubos, ikvienam, kas sekoja spēles norisei, par gandrīz 100% bija "pārliecība", ka meitenes ir salauztas, viss ir beidzies un bronzas medaļu sapnis izsapņots... Vissvarīgākais, ka tā nedomāja mūsu komanda - ne treneri, ne arī spēlētājas. Bez savainotās Guntas Baško sastāvā un faktiski drīzāk tikai ar morālu Anetes Jēkabsones-Žogotas palīdzību mūsējās trešo ceturtdaļu noslēdza ar izrāvienu 7:0 un samazināja rezultāta starpību līdz -18.

It kā nemanāmi, bet arī pēdējā ceturtdaļā mūsējās turpināja spēles iniciatīvas pārņemšanu. Ar rezervistes Ditas Krumbergas divpunktu metienu, Zanes Eglītes tālmetienu un Ievas Tāres trīspunktu spēli izdevās izrāviens ar 8:0 un pēc spēlētām divarpus minūtēm jau tikai -12 (45:57).

Pēc nospēlētām četrām minūtēm nekas gan vēl neliecināja, ka cīņa par medaļām vēl nav beigusies. Pēc Baltkrievijas komandas līderes Anastasijas Veremejenko kārtējā precīzā metiena pretiniecēm joprojām bija komfortabls pārsvars - 45:61.

Nespēlējot Baško un "ar vienu" kāju Jēkabsonei, Liene Jansone (priekšplānā) droši uzņēmās Latvijas valstsvienības līderes lomu.
Nespēlējot Baško un "ar vienu" kāju Jēkabsonei, Liene Jansone (priekšplānā) droši uzņēmās Latvijas valstsvienības līderes lomu. Foto: FIBA.com

Taču īstā spēle tad tikai sākās! Turpmākās divarpus minūtes latvietes uzvarēja ar 12:0! No milzīgā Baltkrievijas komadas handikapa bija atlicis tikai čiks jeb četri punkti - 57:61!!! Šo izrāvienu ar grūtu metienu no groza apakšas iesāka šīsdienas līdere Jansone, bet turpināja latviešu "katjuša" - trīspunktu metiens. Vispirms precīza no tālienes bija rezerviste Santa Dreimane, bet tad divreiz ar pusminūtes intervālu divus trīspunktniekus trāpīja Ieva Kubliņa.

Latviešu dižizrāvienu apturēja Natālija Trofimova, tad Jansone vēlreiz atjaunoja -4, tomēr liktenīgs mūsu komandai izrādījās Tatjanas Troinas tālmetiens divarpus minūtes pirms beigām - 59:66. Vēl gan bija iespējas rezultāta starpību samazināt, taču no trīspunktu līnijas garām meta gan Kubliņa, gan Eglīte. Par spīti tam, vieglas pēdējās sekundes mūsējās pretiniecēm nenovēlēja un ar pārkāpumu taktiku cīnījās līdz galam!

Ar 23 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām bumbām mūsu komandas rindās šodien izcēlās Jansone (2p 5/12, 3p 2/2, sm 7/10!), bet pa 12 punktiem guva Kubliņa (+6 a.b., +4 piesp.) un Tāre. Savainojuma dēļ pret baltkrievietēm nevarēja spēlēt viena no valstsvienības līderēm Baško, un arī komandas kapteine Jēkabsone-Žogota, ceļgala savainojuma dēļ nespēja parādīt ierasto sniegumu - tikai divi punkti 18 minūtēs.

Par uzupurēšanos un došanos laukumā, spītējot sāpēm, mūsu komandas līdere Latvijas līdzjutēju sirdīs jau ir pilntiesīga šā turnīra MVP!

Anete Jēkabsone-Žogota (vidū) par spīti sāpošajam ceļgalam un nogurumam, devās laukumā arī spēlē pret Baltkrieviju.
Anete Jēkabsone-Žogota (vidū) par spīti sāpošajam ceļgalam un nogurumam, devās laukumā arī spēlē pret Baltkrieviju. Foto: FIBA.com

Cepuri nost arī visu pārējo pamatsastāva spēlētāju priekšā, jo pēdējās spēlēs ar dažādiem savainojumiem bija spiesta sadzīvot arī Zane Tamane, Tāre, Eglīte, kura Latvijas un Baltkrievijas spēles pēdējās epizodēs savainoja kaklu, jo, sevi nežēlojot, turpināja cīnīties un ticēt, ka vēl nekas nav zaudēts.

Latvijas komandas rindās vēl spēlēja un punktus guva: Zane Eglīte 5 p. +5 a.b., + 2 piesp.; Dita Krumberga 4 p.; Santa Dreimane 3 p.; Zane Tamane 2 p., +4 a.b., +2 piesp.; Anete Jēkabsone-Žogota 2 p. +2 a.b.; Ilze Ose-Hlebovicka 0 p.; Aija Brumermane 0 p. Gunta Baško, Anita Teilāne - nespēlēja.

Statistika: Latvija - 2p 12/37 (32,4%), 3p 8/20 (40,0%), sm 15/18 (83,3%), Baltkrievija - 2p 20/40, 3p 6/18, sm 14/14.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 34, Baltkrievija - 36.

Latvijas valstsvienība - 2007. gada Eiropas ceturtā labākā komanda: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (227)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu