ASV kinokritiķu favorīts - "Sociālais tīkls" (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Columbia pictures

ASV Kinokritiķu nacionālās valdes locekļi pasludinājuši drāmu "The Social Network" ("Sociālais tīkls") par labāko četrās kategorijās; tā ieguvusi arī labākās filmas titulu.

Kinokritiķi par labāko režisoru atzina kinolentes "Sociālais tīkls" režisoru Deividu Finčeru (David Fincher), un par labāko aktieri tika pasludināts Džese Aizenbergs, (Jesse Eisenberg) kurš filmā par sociālā tīkla "Facebook" tapšanu atveido tā dibinātāju Marku Cukerbergu (Mark Zuckerberg). Savukārt filmas scenārija autors Ārons Sorkins tika nosaukts par labāko adaptētā scenārija autoru.

Par labāko aktrisi atzīta Leslija Menvila par tēlojumu Maikla Lī filmā "Another Year", kurā atspoguļots viens gads kāda precēta pāra dzīvē.

Labākā otrā plāna aktiera gods ticis Kristianam Beilam, kurš atveidoja noplukušu, no narkotikām atkarīgu bokseri Deivida O.Rasela drāmā "The Fighter". Savukārt par labāko otrā plāna aktrisi kļuva Džekija Vīvere par lomu Austrālijas kriminālfilmā "Animal Kingdom".

Desmit kinolentes

Desmit kinolentes, kuras pretendē uz dažādiem prestižiem apbalvojumiem kino industrijā, pēc kritiķu domām, ir Maikla Lī filma "Another Year", Toma Hūpera "The King's Speech", Debras Gārnikas veidotā drāma "Winter's Bone", animācijas filma "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3"), boksa drāma "The Fighter", Klinta Īstvuda režisētā "Hereafter", abas kinolentes ar Leonardo di Kaprio piedalīšanos - "Inception" ("Pirmsākums") un "Shutter Island" ("Slēgtā sala"), kā arī Bena Afleka filma "The Town" ("Pilsēta") un brāļu Koenu drāma "True Grit".

Par labāko dokumentālo filmu šogad kļuva Deivisa Gugenheima filma "Waiting for "Superman", kurā atspoguļota ASV nestabilā izglītības sistēma. Par gada labāko ārzemju filma atzīta Francijā uzņemtā Ksavjē Bevuā filma "Of Gods and Men", par labāko animācijas filmu "Rotaļlietu stāsts 3", bet bet par labāko oriģinālā scenārija autoru atzīts Kriss Spārlings ar filmu "Buried".

ASV Kinokritiķu nacionālā valde tika izveidota pirms vairāk nekā 100 gadiem. Kritiķu balvu sadalījums ļauj prognozēt iespējamos favorītus prestižajai Oskara balvai, kā arī citiem apbalvojumiem.

ASV Kinokritiķu balvu pasniegšanas ceremonija notiks nākamā gada 11.janvārī Ņujorkā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu