Par bronzu: visas par vienu, viena par visām! (54)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas meistarsacīkšu spēlē par trešo vietu šovakar pulksten 18.00 pēc mūsu laika tiksies ar Baltkrieviju, kas vakar pusfinālā zaudēja spānietēm. Mūsu valstsvienības vēsturē pirmajā bronzas medaļu spēlē elkoņa savainojuma dēļ diemžēl nevarēs piedalīties viena no komandas līderēm Gunta Baško.

"Kauli viņai elkonī nav lauzti, tomēr ir bojāta kapsula un pastieptas saites, kas viņai šovakar neļaus spēlēt," teica Buļs.

Sestdien pusfinālā Latvijas basketbolistes ar 36:67 zaudēja Krievijai, savukārt otrajā pusfinālā Baltkrievija, kurai šis ir pirmais EM finālturnīrs, ar 54:70 atzina Spānijas pārākumu.

2007. gada 6. oktobris, Kjeti. Sieviešu basketbola realitāte. Īsi pēc savainojuma gūšanas sāpēs saviebtā Guntas Baško seja apliecina, ka no smalkuma un elegances tik augstā līmenī nav ne vēsts.
Pēc zaudētā pusfināla Latvijas nacionālās komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš tieši Baško gūto traumu nosauca kā galveno iemeslu zaudējumam. Pie rezultāta 17:10 Latvijas izlases labā pirmās ceturtdaļas astotajā minūtē ātrajā uzbrukumā krieviete Svetlana Abrosimova guva divus punktus un sadūrās ar Baško, kā rezultātā latviete savainoja elkoni. Atlikušajā spēles laikā Latvija zaudēja ar 21:57...

Latvijas un Baltkrievijas komandām spēle par bronzas medaļām šodien sāksies pulksten 18.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to rādīs tikai satelīttelevīzijas kanāls TV6, savukārt 20.30 par Vecā kontinenta čempiontitulu, tāpat kā vīriešu finālturnīrā, spēkiem mērosies Krievija un Spānija. Arī šo spēli tiešraidē translēs tikai kabeļtelevīzijas kanāls TV6.

"Mūsu spēle salūza brīdī, kad Baško guva traumu. Pie tam arī Anete Jēkabsone-Žogota ir savainota, bet viņas abas ir mūsu dzinējs," pēc spēles preses konferencē teica Zvirgzdiņš.

Joprojām problēmas ar celi ir Ievai Tārei. Buļs pastāstīja, ka basketboliste uz spēli saģērbsies, tomēr pagaidām vēl nav zināms, vai dosies laukumā.

Smagā turnīra grafika dēļ, kad 14 dienu laikā jāaizvada deviņas spēles, mikrotraumas ir gandrīz visām basketbolistēm.

"Šāda formāta turnīrus izturēt var tikai tās izlases, kurām ir garš rezervistu soliņš. Lai tiktu turnīra pusfinālā, mums bija jāspēlē ar septiņām ar pusi spēlētājām, kurām nav laika atpūsties, un tas prasa savu," teica Buļs.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu