Rumāniju parādu dēļ izslēdz no Eirovīzijas dziesmu konkursa

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rumānijai aizliegts šogad piedalīties Eirovīzijas dziesmu konkursā, jo valsts nav atdevusi vairāku miljonu eiro parādu Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU).

Eirovīzijas rīkotāja EBU piektdien paziņoja, ka Rumānijas sabiedriskā televīzija TVR esot tai parādā 16 miljonus Šveices franku (14,5 miljonus eiro). Parāds sakrājies vairāku gadu laikā.

Tika plānots, ka Rumāniju šogad konkursā pārstāvēs Ovidju Antons ar dziesmu «Moment of Silence» angļu valodā, taču parāda dēļ viņam nāksies izstāties.

«Ļoti žēl, ka mums nākas rīkoties šādi,» sacīja EBU ģenerāldirektore Ingrīda Deltenre. «Esam vīlušies, ka visi mūsu mēģinājumi atrisināt šo lietu nesaņēma nekādu atbildi no Rumānijas valdības,» viņa piebilda.

«TVR ilgstošie parādi apdraud EBU finansiālo stabilitāti,» viņa uzsvēra.

Deltenre sacīja, ka TVR draudot maksātnespēja. Viņa atklāja, ka esot sagatavoti vairāki parāda atmaksas grafiki, kuriem televīzija piekritusi, taču tie neesot tikuši pildīti.

Organizācija šī gada laikā četras reizes centusies sazināties ar Rumānijas valdību, taču bez panākumiem, teikts EBU paziņojumā.

Pirmdien Rumānijas premjerministrs Dačans Čološs sacīja, ka valdība mēģināšot rast risinājumu, lai tai nebūtu jāizstājas no Eirovīzijas dziesmu konkursa, kura finālu pagājušogad noskatījās 197 miljoni cilvēku visā pasaulē.

15.aprīlī EBU vēstulē Rumānijas finanšu ministram pieprasīja iemaksāt 9,2 miljonus organizācijas bankas kontā līdz trešdienas, 20.aprīļa, darbadienas beigām. Pēc tam termiņš tika pagarināts par vienu dienu, bet Rumānija maksājumu tā arī neveica.

Rumānija Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalījusies 22 reizes, bet nekad nav uzvarējusi. Valsts divas reizes ieguvusi trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu