Zināmas visas izlases PK finālturnīram DĀR (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2010.gada Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīram trešdien kvalificējās arī Slovēnijas, Francijas, Portugāles un Urugvajas valstsvienības, līdz ar ir zināmas visas nākamvasar paredzētā turnīra dalībnieces.

Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra atbildes "play-off" spēlē trešdien Slovēnija savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica 2008.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu īpašnieci Krieviju.

Šajā mačā vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Zlatko Dedičs. Krievijas izlase šo spēli pabeidza ar deviņiem futbolistiem, jo sarkanās kartītes nopelnīja Jurijs Žirkovs un Aleksandrs Keržakovs.

Abu komandu pirmais mačs Krievijā noslēdzās ar mājinieku uzvaru 2:1, līdz ar to divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet Pasaules kausa finālturnīram, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, kvalificējas Slovēnija.

Tikmēr Portugāles izlase arī atbildes spēlē ar minimālu rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Bosnijas un Hercegovinas komandu. Vienīgos vārtus mača 56.minūtē guva Rauls Meirelešs.

Arī abu komandu pirmais mačs Portugālē noslēdzās ar mājinieku uzvaru 1:0, līdz ar to divu spēļu summā portugāļi uzvarēja ar 2:0.

Dramatiska spēle risinājās Parīzē, kur mājiniece - Francijas valstsvienība - tikās ar Īrijas izlasi.

Šajā mačā rezultātu 32.minūtē atklāja Īrijas izlases kapteinis Robijs Kīns, bet atlikušajā mača pamatlaikā vārti vairs netika gūti.

Ņemot vērā, ka abu komandu pirmais mačs Īrijā noslēdzās ar Francijas uzvaru 1:0, lai noskaidrotu Pasaules kausa finālturnīra dalībniekus, atbildes mačā bija nepieciešams papildlaiks.

Spēles 103.minūtē ļoti diskutablus vārtus guva Francijas izlases aizsargs Viljams Galā, kuram piespēli izdarīja Tjerī Anrī, tomēr Anrī šajā epizodē nospēlēja ar roku. Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis neuzklausīja un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

Kā pēdējā Pasaules kausa finālturnīram trešdien kvalificējas Urugvaja, kas kvalifikācijas turnīra atbildes "play-off" mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Kostariku.

Mača 70.minūtē Sebastjans Abro vadībā izvirzīja Urugvaju, bet pēc četrām minūtēm Valters Senteno panāca neizšķirtu, tomēr ar to bija nepietiekami, lai Kostarika iegūtu ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Abu komandu pirmajā mačā Kostarikā ar rezultātu 1:0 uzvarēja Urugvaja, līdz ar to divu maču summā urugvajieši bija pārāki ar 2:1.

Kā ziņots, trešdien no Eiropas zonas Pasaules kausa finālturnīram kvalificējās arī Grieķija, bet no Āfrikas zonas - Alžīrija.

Līdz ar to zināmas visas 32 Pasaules kausa izcīņas finālturnīra dalībnieces.

Nākamvasar par prestižo trofeju cīnīsies turnīra saimnieki DĀR, Alžīrijas, Anglijas, Argentīnas, ASV, Austrālijas, Brazīlijas, Čīles, Dānijas, Dienvidkorejas, Francijas, Ganas, Grieķijas, Hondurasas, Itālijas, Japānas, Jaunzēlandes, Kamerūnas, Kotdivuāras, Meksikas, Nīderlandes, Nigērijas, Paragvajas, Portugāles, Serbijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Šveices, Vācijas, Ziemeļkorejas un Urugvajas valstsvienības.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra apakšgrupu izloze notiks 4.decembrī Keiptaunā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu