Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (4.d.) (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Turpinām jau ceturto ieskatu dažos šogad izdotajos albumos, kuri diemžēl šādu vai tādu iemeslu dēļ īsti nav pieskatāmi izcilām mūzikas pērlēm, taču katrā no tiem atrodami atsevišķi augstvērtīgi vai uzmanības vērti skaņdarbi.

1. The Brunettes "Her Hairagami Set"

Šī simpātiskā Jaunzēlandes tvīpopa apvienība pastāv jau kopš 1998. gada, taču tikai ar šo "Her Hairagami Set" singlu beidzot spējusi tā pa īstam pacelt galvu virs ūdens. Grupas pamatā Džonatans Brī (Jonathan Bree) un Hetere Mensfīlda (Heather Mansfield). Grupas trešais studijas ieraksts "Structure & Cosmetics" dzimtajā Jaunzēlandē izdots šā gada jūlijā, bet Amerikā izdevniecības "Sub Pop" apgādā - 7. augustā. "Sub Pop" cilvēki The Brunettes noskatīja jau 2005. gadā, kad duets iesildīja nu jau superpopulāros The Shins.

2. Polytechnic "Pep"

Mančestrai netipiski muzicējošie Polytechnic izdevuši izcili lipīgu indīgrāvēju "Pep". Tā vietā, lai sekotu "madčestras" kustībai vai kaut vai "The Smiths" vai brāļiem Galaheriem, šis kvintets reproducē amerikāņu 90. gadu indī skaņas ("Pavement", "Built To Spill"). Puišu debijas plate "Down Til Dawn" izdota 30. aprīlī.

3. Voxtrot "Steven"

Arī Teksasas indīpopa apvienība Voxtrot pēc vairāku EP izdošanas beidzot šogad laidusi klajā debijas plati "Voxtrot". Kaut kas no Bena Foldsa, kaut kas no tradicionāla amerikāņu roka, būtībā šī ir grupa ar komerciālu potenciālu. "Steven" ir laikam vienīgais skaņdarbs, kas man tiešām patīk.

4. Lavender Diamond "Open Your Heart"

Viegls folkpops no Losandželosas dziesminieces Bekijas Stārkas (Becky Stark) izpildījumā. Viņas muzikālā projekta Lavender Diamond albums "Imagine Our Love" šā gada maijā izdots "Matador Records" apgādā. Vietām ļoti brīnišķīgas liriskas kompozīcijas, vietām atkal nedaudz vienmuļas un vienveidīgas, taču dejiskais "Open Your Heart" izceļas ar savu hitisko skanējumu.

5. Art Brut "Direct Hit"

Pēkšņi atskārtu, ka mums taču ir pašiem savs Art Brut - Tumors! Varbūt šajā britu grupas otrajā albumā "It''s a Bit Complicated", kas seko 2005. gada fantastiskajai debijai "Bang Bang Rock and Roll", nav tik daudz muzikālu pērļu, tomēr, manuprāt, kopumā plate ir izdevusies. Ar "Direct Hit" Edijs Argos (Eddie Argos) un Ko ir spējuši vistuvāk pienākt ģeniālajiem "Formed a Band" "Emily Kane" un "My Little Brother".

6. Enrique Iglesias "Do You Know (The Ping Pong Song)"

Lai mani nīst, lai mani nievā, taču tik gudru popmūzikas grāvēju sen nebiju dzirdējis. "Do You Know (The Ping Pong Song)" ievadošās galda tenisa bumbiņas skaņas, turklāt ļoti ritmiskas, šķiet, varētu iederēties kādu eksperimentālu elektroniķu mūzikā, taču šeit tās nokļuvušas "izmisuma pilnā" acu skatiena īpašnieka Enrikes Iglesiasa rokās. Un vēl tas zemteksts par Enrikes attiecībām ar Annu Kurņikovu ... nevar neapbrīnot producentu, kas šo dabūjis gatavu.

The Bravery
The Bravery Foto: Publicitātes foto

Ņujorkas kolektīvs The Bravery, kas vēl nesen viesojās Rīgā, šogad izdevis diezgan vāju skaņuplati "The Sun and the Moon", tomēr viens skaņdarbs (ne singls) albumā ir pieminēšanas vērts. Nekas jau, protams, īpašs, taču "Bad Sun", manuprāt, ir gaišs un melodisks.

The Thrills "Nothing Changes Round Here"
The Thrills "Nothing Changes Round Here" Foto: Publicitātes foto

Pēc lieliskā debijas albuma "So Much for the City" (2003) īru The Thrills devās nogurdinošā koncerttūrē, tā rezultātā otrais albums "Let''s Bottle Bohemia" sanāca stipri samocīts. Ar jauno studijas veikumu "Teenager" it kā viss būtu kārtībā, taču nepamet sajūta, ka ar "So Much for the City" šī grupa visu jau pateikusi. "Nothing Changes Round Here" nemaz nav slikts.

9. Midnight Movies "Souvenirs"

Ja "shoegaze" mūzikā varētu izdalīt grāvējus, tad Losandželosas psihedēliskā indīpopa kolektīva hitu "Souvenirs" varētu par tādu dēvēt. Grupa ar simpātisko Džīnu Olivjeri (Gena Olivier) priekšgalā pirmos panākumus guva ar 2004. gada debijas plati un pēc dažām sastāva maiņām šogad atgriezusies ar jaunu albumu "Lion The Girl".

10. The Crayon Fields "Living so well"

Austrālijas, Melburnas kvartets The Crayon Fields savā mūzikā iedzīvina 60.-70. gadu "The Beach Boys" un "The Zombies" sapņaino popmūziku. "Living so well" ir spēcīgākais grupas veikums.

Au Revoir Simone
Au Revoir Simone Foto: Publicitātes foto

Au Revoir Simone ir trīs ārēji kautrīgas meitenes no Bruklinas Ņujorkā. 5. martā dāmas izdevušas savu otro studijas plati "The Bird of Music". "Fallen snow" no tā ir brīnišķīgs, īpaši "The Teenagers" remiksētā versijā.

Andrea Corr
Andrea Corr Foto: Publicitātes foto

Slavenās īru popgrupas The Corrs jaunākā dalībniece Andrea Korra (Andrea Corr) laidusi klajā savu pirmo soloalbumu "Ten Feet High". Jauno mākslinieces veikumu producējis Nelle Hūpers (Nellee Hooper), kurš strādājis kopā ar Bjorku, U2 un Soul II Soul. Brīnos, kādēļ kā singls nav vēl izdots šis skaņdarbs - "Anybody There"?

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu