Oktobrī Nacionālajā teātrī trīs pirmizrādes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oktobrī Nacionālajā teātrī būs trīs pirmizrādes, trešdien preses konferencē pastāstīja teātra direktors Ojārs Rubenis.

11.oktobrī Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmizrāde būs Metjū Barbera komēdijai "Apburtais aprīlis", ko iestudē režisors Mihails Kublinskis. Tā ir viena no jaukākajām pēdējo gadu bulvārkomēdijām par divām mājsaimniecēm, kas, vīlušās savā laulībā, nolemj doties uz Itāliju, lai atdzimtu jaunai dzīvei, jaunam savas dzīves "aprīlim".

Lomas atveidos Anna Klēvere, Ilze Rudolfa, Evija Skulte, Māra Zemdega, Baiba Indriksone, Mārtiņš Brūveris, Ģirts Jakovļevs un Egils Melbārdis.

Režisores Ināras Sluckas iestudēto Noras Ikstenas "Amariļļu" pirmizrāde Jaunajā zālē būs 18.oktobrī. Tas ir stāsts par vienu dienu lielās dzīves plūdumā un mazo cilvēku likteņos, kas liek apstāties un aizdomāties par brīvības spožumu un postu, kas mums piešķirts piedzimstot. Dzīves stāstu skaistā un smeldzīgā drāma pietuvina atklāsmei par dzīvi, kāda tā ir, un par mūsu izvēlēm. Viss izrādās cieši saistīts - likteņi un rīcības, nejaušības un nolemtības. Tomēr ieraudzīt dzīves tuvplānu nenozīmē no tās nobīties. Tieši otrādi - mīlēt to no visas sirds.

Lomas atveidos Gunta Virkava, Līga Vītiņa, Ausma Ziemele, Helga Dancberga, Zane Jančevska, Ēriks Brītiņš un Gundars Grasbergs.

Savukārt režisore Gaļina Poliščuka iestudē Liona Feihtvangera lugu "Džūlija Farnēze", kuras pirmizrāde būs 14.oktobrī Aktieru zālē.

Lugas pamatā ir baumas par ģeniālā skulptora, renesanses laikmeta mākslinieka veikto noziegumu. Mikelandželo, tiekdamies panākt ticamu krucifiksa attēlu, it kā esot nogalinājis modeli. Lomas atveidos Uldis Dumpis, Uldis Anže, Andris Bulis vai Arturs Krūzkops, Daiga Kažociņa, Karīna Tatarinova vai Santa Didžus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu