Olimpiskā sapņa Francijas barjera - 19.30! (89)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Kā tika prognozēts, ceturtdien Eiropas basketbola meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā Latvijas sieviešu valstsvienība tiksies ar vienu no galvenajām turnīra favorītēm - Francijas basketbolistēm. Grupu turnīra pēdējā spēlē francūzietes trešdien vēlu vakarā uzvarēja Serbiju un F apakšgrupā ierindojās trešajā vietā. Latvijas un Francijas duelis sāksies 19.30 pēc mūsu laika, un tiešraidē to rādīs satelītkanāls TV6.

Grupu turnīra pēdējā spēlē, no kuras bija atkarīgs, kādu vietu - trešo vai ceturto - grupu turnīra noslēgumā ieņems Francija, viss izšķīrās otrajā puslaikā, kad francūzietes ieguva aptuveni desmit punktu pārsvaru un to nosargāja līdz pat spēles beigām - 68:60.

Ar 16 punktiem rezultatīvākā uzvarētāju rindās bija Sandrīne Gruda, bet 14 punkti Emīlijas Gomišas rēķinā.

Francijas valstsvienība (att.) pirms EM finālturnīra tika ierindota starp galvenajām favorītēm, tomēr pagaidām nav parādījusi gaidītā līmeņa sniegumu.
Francijas valstsvienība (att.) pirms EM finālturnīra tika ierindota starp galvenajām favorītēm, tomēr pagaidām nav parādījusi gaidītā līmeņa sniegumu. Foto: FIBA.com

Sākotnēji Latvijas valstsvienības ceturtdaļfināla spēles laiks bija nolikts uz jau ierastajiem pulksten 22.00 pēc mūsu laika, tomēr, pakļaujoties Francijas TV spiedienam (vēl pat nezinot, kādu vietu ieņems francūzietes), organizatori spēles laiku pārcēla uz 19.30. No vienas puses, it kā izdabāšana favorītēm, no otras, pat labāk mūsējām, jo Francijas basketbolistēm tagad būs pavisam maz laika, lai atgūtu spēkus pirms ļoti svarīgā ceturtdaļfināla mača (tikai 20 stundas pret 44 Latvijas).

Spēles likme - automātiska ceļazīme uz Pekinas olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīru. Gatavojoties EM finālturnīram, Latvija ar Franciju jau tikās pārbaudes turnīrā Rīgā, un uzvaru ar 65:54 toreiz izcīnīja francūzietes.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Krievijas valstsvienības līdere ir 2,03 metrus slaidā Marija Stepanova, kura spēlē pret Spāniju bija rezultatīvākā ar 19 punktiem. Ja mūsējām izdosies pārvarēt Francijas barjeru, tas pusfinālā, visticāmāk, pretim nāks tieši Stepanova un Co.
Krievijas valstsvienības līdere ir 2,03 metrus slaidā Marija Stepanova, kura spēlē pret Spāniju bija rezultatīvākā ar 19 punktiem. Ja mūsējām izdosies pārvarēt Francijas barjeru, tas pusfinālā, visticāmāk, pretim nāks tieši Stepanova un Co. Foto: FIBA.com

Par F grupas uzvarētājām šodien kļuva Krievijas basketbolistes, kas otrā posma pēdējā spēlē pārliecinoši ar 64:49 uzvarēja Spāniju un sagādāja dienvidniecēm pirmo zaudējumu šajā finālturnīrā. Līdz ar to grupu turnīru ar piecām uzvarām un vienu zaudējumu noslēdza četras komandas - Krievija, Spānija, Čehija un arī Latvija!

Pēdējo ceļazīmi uz "play off" turnīru mazliet negaidīti, bet visnotaļ pelnīti ieguva Baltkrievija, kas trešdien pārliecinoši ar 66:51 uzvarēja laukuma saimnieces itālietes.

Jau rīt ceturtdaļfinālā Baltkrievijas basketbolistēm būs grūts pārbaudījums -spēle ar aktuālajām Eiropas čempionēm čehietēm, savukārt piektdien Krievija mērosies spēkiem ar Lietuvu, bet Spānijas valstsvienības pretinieces būs beļģietes.

Komentāri (89)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu