Kazahstānas prezidents paraksta likumu, kas paredz pedofilu ķīmisko kastrāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs ceturtdien parakstīja likumu, kas cita starpā paredz pedofilu piespiedu ķīmisko kastrāciju. Par to informēja Kazahstānas prezidenta preses dienests.

Jau ziņots, ka Kazahstānas parlamenta augšpalāta Senāts 17.martā pieņēma likumu «Par grozījumu un papildinājumu veikšanu dažos likumdošanas aktos bērnu tiesību aizsardzības jautājumos».

Likuma paredzētie grozījumi un papildinājumi Kriminālkodeksā, Kriminālprocesuālajā kodeksā, Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Tautas veselības un veselības aizsardzības sistēmas kodeksā ir ar mērķi «pastiprināt sodu personām, kas izdarījušas noziegumus pret nepilngadīgo seksuālo neaizskaramību».

Tostarp tie ietver normu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekli pedofilu ķīmiskās kastrācijas veidā.

Senatore Birganima Aitimova žurnālistiem iepriekš paskaidroja, ka «ķīmiskā kastrācija ir pagaidu pasākums, tā būs vienreizēja injekcija». "Tas nenozīmē, ka ir izdarīta injekcija un viņš (pedofils) tāds paliek uz visu mūžu, nepavisam nē,» teica senatore.

Aitimova sacīja, ka šādas injekcijas tiks izdarītas tikai pēc tiesas lēmuma. "Ja mēs šādi aizsargāsim vismaz viena bērna dzīvi, es domāju, ka ir vērts to izdarīt,» piebilda senatore.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu