Otrā vieta rokā, tagad - ceturtdaļfināls! (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīra pēdējā spēlē šovakar Itālijā pārliecinoši ar 60:47 uzvarēja Vāciju. E apakšgrupā mūsu komanda ieņēma otro vietu un ceturtdien ceturtdaļfinālā tiksies ar trešo labāko F grupas komandu - Franciju, Baltkrieviju vai Itāliju.

Spēlē ar vācietēm rezultatīvākā mūsu valstsvienības rindās ar 16 punktiem bija Gunta Baško (+6 a.b.), 15 punkti un trīs rezultatīvas piespēles komandas kapteines Anetes Jēkabsones-Žogotas rēķinā, bet Liene Jansone izcēlās ar septiņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Pa ceturtdaļām - 23:13, 8:19, 17:5, 12:10.

Latvija turnīra otrajā posmā izcīnīja uzvaras visās trīs spēlēs un E grupā ar četrām uzvarām un vienu zaudējumu ieņēma otro vietu, jo savstarpējā spēlē zaudēja 2005. gada Eiropas čempionēm čehietēm.

100% latviete Liene pret 50% latvieti Lindu - Liene Jansone (pa kreisi) sekmīgi iegrožoja latviešu izcelsmes Vācijas komandas līderi Lindu Frolihu.
100% latviete Liene pret 50% latvieti Lindu - Liene Jansone (pa kreisi) sekmīgi iegrožoja latviešu izcelsmes Vācijas komandas līderi Lindu Frolihu. Foto: FIBA.com

Mūsu komandas pretinieces ceturtdaļfinālā noskaidrosies tikai rīt, un teorētiski tā var būt ikviena no četrām F grupas vājākajām komandām - Francija, Itālija, Baltkrievija vai Serbija. Pēdējo izredzes gan vērtējamas kā minimālas, jo pēdējā spēlē serbietēm tad ar vairāk nekā 20 punktu starpību jāuzvar Francija un vēl jācer uz labvēlīgu Baltkrievijas un Itālijas mača iznākumu.

Čehijas basketbolistes šovakar Itālijā sīvā cīņā ar 72:70 pārspēja Beļģiju, un šāds iznākums Latvijas basketbolistēm jau garantēja otro vietu, tā kā svētdien savstarpējā spēlē mūsējās bija pārākas par beļģietēm.

Uzvara ceturtdaļfinālā Latvijai automātiski pavērs ceļu uz kāroto mērķi - Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Arī zaudējums tajā cerībām pēc mazāk nekā gada spēlēt Pekinā svītru nepārvilks, jo arī piektās vietas ieguvējas iegūs ceļazīmi uz papildu olimpisko atlases turnīru. Iespēju startēt 2008. gada olimpiādē uzreiz pēc finālturnīra iegūs tikai nākamās Eiropas čempiones.

Ieva Tāre (pa kreisi) saņem apsveikumus no komandas kapteines Anetes Jēkabsones.
Ieva Tāre (pa kreisi) saņem apsveikumus no komandas kapteines Anetes Jēkabsones. Foto: FIBA.com

Desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas mūsu komandas piektajai (!) turnīra uzvarai šodien pievienoja Ieva Tāre, un kaut uz īsu mirkli laukumā tika viss Latvijas valstsvienības ducis. Piemēram, Dacei Krumbergai pietika ar vienu minūti, lai gūtu karjeras pirmos punktus tik augsta ranga turnīrā, savukārt Anita Teilāne, tikai pirmoreiz nākot laukumā šajā finālturnīrā, savu pirmo grozu iemeta četru minūšu laikā.

Statistika: Latvija - 2p 21/40 (52,5%!), 3p 4/20 (20,0%), sm 6/8 (75,0%), Vācija - 2p 14/46, 3p 4/19, sm 7/11.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 36, Vācija - 48.

Latvijas valstsvienība spēli ar Vāciju iesāka ļoti veiksmīgi un pēc pirmās ceturtdaļas panāca desmit punktu pārsvaru 23:13. Divus trīspunktu metienus pēc kārtas ceturtdaļas beigās iemeta Tāre. Turpinājums gan nebija tik sekmīgs, pretinieces spēli izlīdzināja, bet puslaika beigās pirmoreiz arī izvirzījās vadībā - 31:32.

Trešajā ceturtdaļā laukumā pilnībā dominēja mūsējās, un par aizsardzības spēku liecina fakts, ka pēc deviņām spēlētām minūtēm vācietes bija guvušas tikai trīs punktus, bet visā ceturtdaļā samierinājās ar pieciem...

Pēdējās desmit minūtes jau bija formalitāšu kārtošana, un lielākais Latvijas pārsvars bija +16, kas tika sasniegts nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām.

Latvijas komandas rindās vēl spēlēja un punktus guva: Ieva Kubliņa 6 p. +2 a.b.; Zane Tamane 2 p., +4 a.b., +2 bloki; Dita Krumberga 2 p.; Anita Teilāne 2 p.; Zane Eglīte 0 p.; Santa Dreimane 0 p.; Aija Brumermane 0 p.; Ilze Ose-Hlebovicka 0 p.

Ilze Ose-Hlebovicka šoreiz nospēlēja desmit minūtes, dodot ilgākus atpūtas brīžus komandas līderei Jēkabsonei.
Ilze Ose-Hlebovicka šoreiz nospēlēja desmit minūtes, dodot ilgākus atpūtas brīžus komandas līderei Jēkabsonei. Foto: FIBA.com

Vācijas valstsvienībā ar 11 punktiem rezultatīvākā bija Martina Vēbere, savukārt latviešu izcelsmes komandas līdere Linda Froliha guva desmit punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Eiropas meistarsacīkšu "play off" turnīrā Baltiju pārstāvēs arī Lietuvas valstsvienība, kas izšķirošajā spēlē otrdien ar 67:61 uzvarēja Turciju.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu