LNT rādīs animācijas seriālu «Lazlo nometne»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piedzīvojumi vasaras nometnēs – karstākais temats skolā ikreiz, atgriežoties pēc vasaras brīvdienām! «Mums arī ir nometne, par ko pastāstīt – «Lazlo nometne» trakulīgā multenītē bērniem LNT kanālā jau no 2. septembra darbdienās plkst. 15.30,» stāsta telekompānijas LNT pārstāve Lea Liepiņa.

Šī skautu grupiņa bija pazīstama kā ļoti kārtīga un mierīga – vasaras nometnes viņi vienmēr pavadīja, godīgi pakļaujoties likumiem. Bet tad ieradās Lazlo – priecīgs, entuziasma pārņemts un ĻOTI enerģisks Brazīlijas pērtiķis! Un viņam līdzi vēl arī labākie draugi – Indijas zilonis Radžs un baltais pigmejdegunraddzis Klems.

«Lazlo nometnes» autors Džoijs Mjurejs stāsta, ka šis projekts attīstījies no idejas bērnu grāmatai, kad iecere pārsniedza grāmatas apjomu: «Pēkšņi visi šie trakie tēli gribēja dzīvot, un vienkāršā stāstā viņiem visiem nebija vietas. Jo vairāk domāju par to, jo vairāk manī nostiprinājās doma radīt multenīti bērniem par vietu tālu prom no modernajām tehnoloģijām, pie dabas – jā, to es patiesi vēlējos.»

Jautāts, vai domājis radīt idealizētu vasaras nometni, Džoijs Mjurejs atbild, ka Lazlo nometnē ir daudz dažādu aspektu, taču svarīgākais tās temats neapšaubāmi ir draudzība: «Tieši nometnes iemītnieki ir tie, kas rada jautrību nometnē. Man pašam patiktu doties piedzīvojumos kopā ar Radžu, Klemu vai Lazlo. Viņi ir mana tipa cilvēki... kaut patiesībā nemaz nav cilvēki, bet gan dzīvnieki.»

Uz jautājumu, vai pats bērnībā bija līdzīgs Lazlo, filmiņas autors atbild: «Sava tiesa labvēlīga dumpīguma man piemitusi gan. Vēlēšanās vienmēr apšaubīt autoritātes un cenšanās saprast, kāpēc tagad ir jādara šis vai tas. Man vienmēr licies, ka, ja kādam gribas ko darīt, tad noteikti ir jāmēģina. Šajā ziņā es ļoti lielā mērā līdzinājos Lazlo. Es gan nedomāju, ka vienmēr biju priecīgs kā Lazlo, biju vairāk domīgs. Joprojām esmu.«

Jautāts, kāds īsti ir «Lazlo nometnes» vēstījums, Džoijs Mjurejs stāsta: «Es necenšos bērniem nodot kādu vēstījumu. Nedomāju, ka multenes ir tam īstā vieta. Galvenais vēstījums ir – esi tas, kas tu esi! Bieži būs situācijas, kad kāds tev teiks, ko darīt. Un, ja vien tas nav jautājums par drošību, kāpēc gan to neapšaubīt? Esi bērns! Es uzskatu, ka pieaugt nozīmē pieņemt lēmumus par to, kas ir pareizi un kas nav tieši tev.”

Un vēl Džoijs Mjurejs piebilst: «Darbs pie «Lazlo nometnes» ļāva man paskatīties uz lietām no bērna perspektīvas. Domāju, ka mēs pieaugot to zaudējam. Kad spēlējos ar savām meitām, pārliecinos, ka viss ir atkarīgs no iztēles. Tu taču vari radīt veselas pasaules! Un, kad ģimenes dzīvē rodas problēmas vai konflikti, es domāju, ka daudz var palīdzēt iztēle. Un es to mēģināju parādīt «Lazlo nometnē» – Lazlo tiek galā ar problēmām tieši ar iztēles palīdzību.»

Multenīte «Lazlo nometne» LNT kanālā būs skatāma jau no 2. septembra darbdienās plkst. 15.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu