Uzzini, kas jauns gaidāms «Stipro skrējienā»?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām, 7.maijā Ķegumā tiks dots starta šāviens astotajam «DNB Stipro skrējienam». Vairāki tūkstoši dalībnieku, tostarp daudzu uzņēmumu, organizāciju, pašvaldību un augstskolu komandas, kā arī sabiedrībā pazīstamas personas, īpašā veidā jau tradicionāli atzīmēs Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu. Norises vietas maiņa ļāvusi dalībniekiem sniegt jaunus izaicinājumus un piedāvāt kvalitatīvākus servisa pakalpojumus. Pirmo reizi tiks izmantota arī automatizēta laika kontrole ar īpašiem ūdensizturīgiem čipiem, un visi finišējušie dalībnieki saņems piemiņas medaļas.

«Jauna vieta, jauna trase, gan zināmi, gan jauni šķēršļi un iemīļots pasākums. Pavisam citi dubļi, ūdens, trases reljefs. Daudzi jauninājumi un pārsteigumi kā dalībniekiem, tā arī apmeklētājiem,» īsumā šā gada «DNB Stipro skrējienu» raksturo tā rīkotāji. «Organizējot šo aizraujošo pasākumu, mums pašiem nācās pārvarēt dažādas grūtības - trases vietas maiņa, šķēršļu izdomāšana un izveide, kā padarīt tos sarežģītākus, bet mazāk riskantus. Katram dalībniekam tomēr būs rūpīgi jāizvērtē, cik ekstrēmi pārvarēt šķērsli, jo, pārvērtējot savus spēkus, distance var beigties pie jebkura no tiem. Būtiska ir savstarpēja palīdzēšana ne tikai komandā, bet arī starp individuālajiem dalībniekiem,» pauž projekta direktors Gatis Dzeguze.

Sacensības, kā ierasts, norisināsies gan komandu, gan individuālajā ieskaitē (atsevišķi starti sievietēm un vīriešiem). Jau otro gadu skrējienam var pieteikties arī Elites grupās, kur tiek aicināti piedalīties cilvēki ar augstu fizisko sagatavotību, profesionāli sportisti un visi tie, kuriem ir svarīgi sasniegt augstu rezultātu. Elites grupas skrējējiem paredzēta garāka distance, tajā būs vairāk šķēršļu, un uzvarētāji saņems naudas balvas.

TRASE. Starts tiks dots atpūtas un sporta kompleksa «Zelta zirgs» mototrases vietā, kur ierasti startē motobraucēji. Distances garums Elites grupas skrējējiem būs 10 km, bet pārējiem dalībniekiem - 9 km. Trase ir veidota, izmantojot norises vietas reljefu. Tajā iekļauti dažāda lieluma pauguri un mototrases tramplīni. Skrējiens norisināsies gan pa mežu un dūksnāju, gan pa smiltīm un granti. Nāksies pārvarēt arī ūdens tilpnes, dažādas sienas, tranšejas un citus šķēršļus. Noteikti būs arī cīņa ar slaveno Stikla kalnu. Kopā skrējējiem būs jāpārvar 33 šķēršļi.

LAIKA KONTROLE. Ierasto svītrkodu vietā laika uzskaitei tiks izmantoti ūdensizturīgi čipi, kurus lieto līdzīgu pasākumu organizēšanā arī citviet pasaulē. Tas ļaus precīzāk un ātrāk noteikt laiku, kādā dalībnieks veicis distanci.

APBALVOŠANA. Pirmo reizi ikviens «DNB Stipro skrējiena» dalībnieks, kurš būs veicis pilnu distanci, saņems īpašu piemiņas medaļu. Katras ieskaites grupas godalgoto vietu ieguvēji saņems īpaša dizaina kausus un balvas no skrējiena atbalstītājiem. Īpašas nominācijas - «Stiprākā pašvaldība», «Spēcīgākā augstskolu komanda», «Stiprākais uzņēmums» un citas.

SERVISS. Pēc finiša skrējiena dalībniekiem tiks nodrošināti ugunskuri, pie kuriem sildīties, un silta tēja. Atpūtas un sporta kompleksa «Zelta Zirgs» iekoptā infrastruktūra nodrošinās lielu skaitu mazgāšanās vietu.

SKATĪTĀJIEM. Autostāvvietas tuvu sacensību norisei kompleksa teritorijā. Īpaša atpūtas zona - spēles un atrakcijas ģimenēm ar bērniem, iespēja paēst, padzerties un vienlaikus arī aktīvi atpūsties. Ikvienam skrējiena trase būs ļoti labi pārredzama. Visa skrējiena trase izvietota ļoti kompakti, šķēršļi cits no cita atradīsies netālu, un gandrīz visam būs iespējams piekļūt «ar sausām kājām».

LDZ CARGO MAZO STIPRO SKRĒJIENS norisināsies jau otro gadu. Tajā pašiem mazākajiem (vecumā no viena līdz 12 gadiem) kopā ar pieaugušajiem ģimenes locekļiem būs jāpieveic 1 kilometru gara trase ar 16 šķēršļiem. Šis skrējiens vairāk būs kā spēle - rāpšanās, līšana un kāpšana - ģimenes saliedēšanas pasākums un aizraujošs pārbaudījums, kurā viens otru atbalsta un palīdz.

Vairāk nekā 1100 vīriešu, gandrīz 450 sieviešu un vairāk nekā 1700 dalībnieku komandās jau ir pieteikušies skrējienam - viņi visi mēģinās pārvarēt organizatoru un dabas radītos šķēršļus, iegūstot pārliecību par savām spējām, gribasspēku un izturību.

Pieteikšanās «DNB Stipro skrējienam» turpinās. Komandas reģistrēties varēs līdz 6.maija plkst. 18:00, bet individuālie dalībnieki - arī sacensību norises dienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu