Mūziķi gatavo dāvanu Latvijai (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Atmodas laikā cilvēkus vienoja gan mērķis atgūt Latvijas neatkarību, gan dziesmas, kuras kopā dziedājām. Vienai no šīm dziesmām top jauns skanējums un tā būs kā dāvana Latvijai Dzimšanas dienā.

Dziesmu "Manai Tautai" zina visi. Tas ir kā skanošs simbols tautas vienotībai. Arī šodien mums jābūt vienotiem, tāpēc šī dziesma kļūst aktuāla no jauna.

Ieva Akurātere: Bija tādi gadi, kad es teicu, ka cilvēki grib dziedāt šo dziesmu par garīgu sanākšanu, jo mums vēl liels darbs priekšā, bet tagad atkal tas ir aktuāli, tikai par fizisku sanākšanu kopā.

"Rokas dreb, jo tas ir tāpat, kā taisīt kaverversiju Latvijas himnai. Tomēr ar lielisku komandu darbs iet uz priekšu. Dziesmas autori to novērtēja par labu esam un, cerams, tā patiks arī Latvijas iedzīvotājiem," tā projekta autors Mārtiņš Otto

Jaunajā versijā dziesmu iedziet 11 mākslinieki. Intars Busulis, Linda Leen, Jānis Šipkēvics, Artis Dvarionas, Māra Holšteine Upmane, Goran Gora, Martin Confused, Linda Ivanova, Evija Smagare, Andis Grīva un Ervīns Ramiņš.

Jānis Šipkēvics: "Es tā ļoti ceru, ka šo dziesmu nesalīdzinās ar nepārspējamo Ievas Akurāteres dziedājumu, ka šī versija būs interpretācija par to, kā mēs to jūtam."

Intars Busulis: "Dziesma ir atbilstoša mūsdienām un iespējams, ka šis variants vairāk piesaistīs jauniešus un Latvijas inteliģenci, kura patiesībā dod garīgo spēku izturēt šos laikus."

Goran Gora: "Cenšamies šo versiju izveidot nevis kā gaušanos, bet gan cilvēku sapurināšanu, uzmundrināšanu."

Mākslinieki saka paldies studijām "Sound Division", "Mute Studija" un "Ansona Laboratorija", kuras ļāva izmantot telpas un lietot aparatūru šīs dziesmas versijas tapšanas laikā.

Dziesma būs dzirdama no 18. novembra.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu