"Sigur Ros" Rīgā (29)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Arēnā Rīga" islandiešu grupa "Sigur Ros".

Ieeja koncerta norises vietā jau no plkst. 19.

Koncertā izskanēs dziesmas no grupas jaunā albuma, kā arī labākais muzikālais materiāls no "Sigur Ros" iepriekšējiem albumiem.

Ņemot vērā to, ka visā Latvijā šovakar notiks akcija "Gaismas tilti", kopā ar vairākiem tūkstošiem skatītāju "Arēnas Rīga" amfiteātrī simboliski gaismu pār Latviju pacels arī grupa "Sigur Ros".

Zīmīgi, ka tieši Islande bija pirmā valsts, kas 1991.gada 23.augustā pirmā atzina Latvijas neatkarību, un grupas koncerts notiek tieši šīs dienas priekšvakarā.

Akcentējot šo mirkli, pirmie 3000 koncerta apmeklētāju kā dāvanu no Latvijas 90.jubilejas koordinatoriem pie ieejas saņems nelielas gaismas lampiņas. Visi klātesošie tiks aicināti iedegt skandināviski zilganās uguntiņas, sekojot līdzi Latvijas Televīzijas tiešraidei arēnā īsi pirms grupas uzstāšanās. Tā būs iespēja arī "Sigur Ros" koncerta apmeklētājiem vienoties ar pārējiem Latvijas iedzīvotājiem, kas šajā brīdī stāvēs uz kāda no Latvijas tiltiem akcijā "Gaismas tilti".

Grupas "Sigur Ros" uzstāšanās jaunā albuma koncerttūrē Latvijā solās būt īpaša ne tikai savdabīgi melodiskā un aizraujošā izpildījuma, bet arī koncerta īpašās gaismas brīža norises dēļ.

"Sigur Ros" ieguvusi slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks.

Grupa izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa, un šādu nosaukumu ieguva arī grupa, informēja Baltābola.

"Sigur Ros" starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu, kas klajā nāca 1999.gadā. Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti īslandiešu valodā, kas lielākajai klausītāju daļai ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu ierakstu, kas aizkustināja gan mūzikas fanus, gan žurnālistus un kritiķus.

Šovasar iznāca grupas piektais albums.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu