Izrādes "Plastalīns" režisors Jarovjovs iestudēs pasaku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas teātrī ar izrādi bērniem "Brāļi" debitēs režisors Andrejs Jarovojs. Režisors popularitāti ieguva režisējot izrādi "Plastalīns", kas tika nominēta 2005. gada "Spēlmaņu nakts" balvai par spilgtāko debiju.

Šajā sezonā Liepājas teātrī strādā vairāki jaunie režisori – par Kārļa Krūmiņa veikumu varēja pārliecināties, noskatoties izrādi „Vēl tuvāk”. Pašlaik ar aktieriem Sigitu Jevgļevsku, Armandu Kaušeli, Ivaru Krastiņu, Kasparu Godu un Marģeru Eglinski strādā jaunais režisors Andrejs Jarovojs, lai jau 27. novembra vakarā priekškaru vērtu izrādei „Brāļi”, kura veidota pēc brāļu Grimmu pasakas „Divi brāļi” motīviem.

Tas būs stāsts par diviem brāļiem, kuru uzticība vienam otram būs pakļauta dažādiem pārbaudījumiem. Izrādes režisors A. Jarovojs sola spraigu sižetu, negaidītus notikumu pavērsienus un uzticīgu mīlestību. Izrādes mērķauditorija ir 5. līdz 7. klases skolnieki.

Režisors uzsver, ka „pasaka ir žanrs, kas aizrauj cilvēkus, jo sevišķi bērnus, to apliecina gan Gredzenu pavēlnieka, gan Harija Potera panākumi. Izrādē centīsimies uzburt iztēli rosinošu pasauli uz teātra skatuves. Mani personīgi interesē pasakā ierakstītās mūžvecās patiesības – par draudzību, uzticēšanos –, un šķiet, ka arī jaunajai paaudzei šodien būtu svarīgi tās atgādināt, ka grūtības daudz vieglāk pārvarēt, kad tev kāds ir blakus”.

Brāļu Grimmu pasakas pazīstamas visā pasaulē, tās tulkotas vairāk nekā 160 valodās, un ar tām uzauguši vairāku paaudžu bērni.

Andrejs Jarovojs ir iestudējis izrādes vairākos Latvijas teātros – JRT, Nacionālajā teātrī un „United Intimacy”. Viņa izrādes rādītas arī dažādos festivālos ārzemēs. Par savām izrādēm „P.S. Sprīdītis” un „Plastilīns” nominēts 2005. gada „Spēlmaņu nakts” balvai par spilgtāko debiju.

Izrādei scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Ieva Kauliņa, horeogrāfiju Elīna Breice, bet mūziku sarakstījis Uģis Vītiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu