Eklstouns: Sievietes nav spējīgas vadīt F-1 bolīdu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sievietes nav spējīgas vadīt Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta automašīnu un viņas nebūtu jāuztver nopietni, izteicās šī sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Pašlaik F-1 apritē starp braucējiem nav nevienas sievietes, bet pēdējā, kura sēdās pie šī spēkrata stūres, bija Sūzija Volfa no Skotijas. Tiesa, pērn viņa paziņoja par karjeras beigām.

«Šaubos, vai sievietes fiziski būtu spējīgas vadīt F-1 bolīdu gana ātri. Viņas nevajadzētu uztvert nopietni,» pauda Eklstouns, kurš gan norādīja, ka kā komandu vadītājas sievietes ir labākas par vīriešiem. «Viņas ir kompetentākas un viņām nav tik masīvu ego.»

Tiesa, Volfa trešdien tvītoja, ka tieši Eklstouns viņu savulaik atbalstījis ceļā uz F-1, kur kādreiz bija «Williams» komandas testu pilote.

Jaunajā F-1 sezonā šobrīd aizvadīti trīs posmi, kuros visos uzvarējis «Mercedes» braucējs Niko Rosbergs no Vācijas. Kā zināms, pēdējo divu gadu pasaules čempions ir viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu