"Winterfest" atklās vācu kvartets "Quadro Nuevo" (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 14.novembra līdz 13.februārim Rīgā un citviet Latvijā notiks 10.starptautiskā mūzikas festivāla "Winterfest" koncerti, kas šogad tiks atklāti ar vācu kvarteta "Quadro Nuevo" koncertu.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks šodien (14.novembrī) Lielajā ģildē plkst.19, kuram plkst.15 notiks arī papildkoncerts.

Kvartets "Quadro Nuevo" spēlē melodisku, jautru, dažkārt viegli melanholisku mūziku. Kvarteta programmu pamatā ir 20.gadsimta pirmās puses mūzika - itāliešu balāde, Parīzes valsis un tango, turklāt daļa no mūzikas ir kvarteta dalībnieku autordarbi.

"Quadro Nuevo"
"Quadro Nuevo" Foto: Publicitātes foto

"Winterfest", kas šogad svin desmit gadu jubileju, klausītājiem šoreiz piedāvās 12 koncertus, kur būs iekļauti gan pašmāju mūziķu, gan ārvalstu viesu uzstāšanās.

Novembrī festivāls piedāvās arī koncertu ar vijolnieces Elīnas Bukšas un pianistes Darjas Ziemeles piedalīšanos, kurā tiks atskaņoti komponista Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa un citu komponistu skaņdarbi.

Decembrī pirmo reizi Latvijā viesosies vokālā grupa no Korsikas "A Filetta", kas klausītājiem piedāvās tautas dziesmas, džeza mūziku un mūziku no kinofilmām.

Grupa "A Filetta" ir izveidota 1978.gadā pēc skolotāja Mikela Frasati iniciatīvas. Viņa tikšanās ar biškopi Timasgiju Nami lika pamatus biedrībai, kurā darbojušies desmitiem dziedātāju no dažādiem Augškorsikas apgabaliem. Tās galvenais mērķis bija veicināt mutiskā mantojuma saglabāšanu. Kopš 1979.gada grupa ir piedalījusies daudzos koncertos, kurus galvenokārt organizējusi biedrība "A Riscossa". Pēdējos 30 gadus grupa, ko vada Žans Klods Akaviva, pārstāv korsikāņu polifonijas mākslu.

Jau tradicionāli "Winterfest" laikā notiks arī Latvijas Radio kora un vokālās grupas "Cosmos" kopīgais koncerts "Nakts lūgšana", kas šoreiz izpildīs ASV komponistu mūziku, bet Georga Frīdriha Hendeļa oratoriju "Mesija" festivāla koncertā izpildīs Oksfordas Jaunās koledžas koris un Eiropas Savienības baroka orķestris diriģenta Edvarda Higinbotema vadībā.

Pēc daudzu gadu pārtraukuma ar solo koncertu festivālā uzstāsies flautiste Ilze Urbāne. Koncertā "Mīti un pasakas mūzikā" Urbāne kopā ar pianistu Jāni Maļecki izpildīs mūsdienu un romantisko mūziku.

Janvārī "Winterfest" pareizticīgo Ziemassvētkos rīkos Krievijas vīru kora "Pravoslavnije pevčije" koncertu, bet senās krievu un mūsdienu romances tiks izpildītas koncertā "Vecais Jaunais gads", kurā piedalīsies mecosoprāns Irina Dolženko, bass - Anatolijs Safiuļins, bet pie klavierēm spēlēs Davidova. Tāpat janvārī klausītājiem tiks piedāvāts pianista Vestarda Šimkusa koncerts, kurā pianists atskaņos komponista Frederika Šopēna skaņdarbus.

Savukārt februārī festivāla laikā Jāzepa Vītola mūzikas akadēmijā notiks dziedātājas Antras Bigačas un pianista Venta Zilberta albuma prezentācija, kurā iekļautas latviešu komponistu solo dziesmu izlase.

Februārī festivāls "Winterfest" organizēs arī ASV vokālās grupas "Chanticleer" koncertu, bet festivāla koncertus noslēgs džeza kvartets no Vācijas "Echoes of Swing", kas pirmo reizi viesosies Latvijā.

Starptautiskā mūzikas festivāla "Winterfest" koncerti notiks arī Valmierā, Cēsīs un Ventspilī.

Davidova uzsvēra, ka festivālam nav noteiktas ievirzes, tādēļ klausītāji no koncertu piedāvājuma klāsta var izvēlēties sev tīkamāko, jo tiek organizēti gan akadēmiskās mūzikas, klasiskās mūzikas, gan arī mūsdienu mūzikas koncerti.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu