Krievijas armija Dienvidosetijā paliks neierobežotu laiku (304)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas karspēks paliks tā sauktajā buferzonā, kas aptver Gruzijas separātisko Dienvidosetijas provinci, tik ilgi, kamēr Maskava uzskatīs to par nepieciešamu, trešdien paziņoja ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Anatolijs Nogovicins.

"Laiks rādīs. Tas atkarīgs no tā, kā attīstīsies politiskais process," atbildot uz jautājumu, cik ilgi Krievijas karaspēks paliks Gruzijā, žurnālistiem sacīja ģenerālis Nogovicins.

Viņš piebilda, ka Krievijas spēkiem esot mandāts darboties buferzonā arī ap otru separātisko Gruzijas reģionu - Abhāziju. Šajā zonā, pēc Nogovicina teiktā, ietilpstot Senaki pilsēta, kur izvietota liela Gruzijas armijas bāze.

Turpinot savu uzstāšanos, Krievijas ģenerālštāba priekšnieka vietnieks paziņoja, ka Gruzijas spēki pašlaik "pārgrupējas" un gatavojas jaunai "agresijai".

"Gruzijas puse turpina savas darbības, kuru mērķis ir pārgrupēties un atjaunot savu militāro potenciālu," sacīja Nogovicins. "Acīmredzot Tbilisi politiskā vadība vēl nav gatava atteikties no saviem agresīvajiem nolūkiem."

Šodien vēl nekas neliecināja, ka Krievija paātrinātu armijas izvešanu. Krievu karavīri atrodas ceļu kontrolpunktos visā Gori reģionā un pēc pārbaudes atļauj civilajam transportam braukt tālāk, bet bloķē Gruzijas oficiālās automašīnas.

Vienlaikus Krievijas jūras kājnieki kontrolē Melnās jūras ostu Poti un galveno autoceļu mezglu Senaki, kas atrodas 30 kilometrus valsts iekšienē. Krievu sapieri savukārt turpina likvidēt Gruzijas militāro infrastruktūru visā krievu okupētajā teritorijā.

Komentāri (304)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu