Izrāde "Brīvības 36" uzaicināta uz festivālu "Zelta maska" (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dailes teātra radošo meklējumu cikla "Brīva skatuve" ietvaros iestudētā izrāde "Brīvības 36" 2011. gada martā uzaicināta piedalīties Krievijas skatuves mākslu festivāla "Zelta maska" programmā "Maska Plus".

Telšu pilsētiņas drāmas "Brīvības 36" pirmizrāde Dailes teātra pagraba telpās notika 25. augustā. Tas ir dokumentāls stāsts, kas balstīts uz patiesiem notikumiem, konkrētiem faktiem un eksistējošiem personāžiem. Neviens atgadījums nav izdomāts un neviena sakritība ar reālām personībām nav nejauša.

Pusgadu viņi ir vienkārši pastāvējuši līdzās – visu acu priekšā, Brīvības bulvārī 36, līdzās Ministru kabinetam. Šobrīd viņu stāsti pārceļojuši uz Dailes teātri.

Režisores Lauras Grozas veidotajā izrādē lomās iejutušies Dailes teātra jaunie aktieri Artūrs Dīcis (Oskars), Dainis Grūbe (Iļja) un Kristaps Rasims (Varis). Viņi ir izrādes idejas autori, kuru pārziņā ir arī iestudējuma telpas iekārtojums, kostīmi, gaismas un skaņa.

Jāatzīmē, ka izrāde nominēta arī „Dienas” gada balvai kultūrā, kuras žūrijas komentārā teikts:

"Nav novērtējami par zemu Dailes jaunās paaudzes jaunas telpas, ideālisma un varoņkoda meklējumi tiešā un pārnestā nozīmē.

Dailes teātra pagrabtelpās latviešu mākslas kontekstā neierasti straujais un tiešais komentārs par telšu pilsētiņas fenomenu pie Ministru kabineta pusgada garumā ir atzīmēšanas vērts kaut tendences ziņā."

Tuvākās izrādes Dailes teātrī skatāmas 5. decembrī plkst. 15.00 un 7. decembrī plkst. 19.00.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu