Sigur Ros koncertā simboliski pacels gaismu par Latviju (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. augusta vakarā kopā ar vairākiem tūkstošiem skatītāju Arēnas Rīga amfiteātrī simboliski gaismu par Latviju pacels arī islandiešu grupa Sigur Ros.

Zīmīgi, ka tieši Islande bija pirmā valsts, kas 1991. gada 23. augustā pirmā atzina Latvijas neatkarību, un grupas koncerts notiek tieši šīs dienas priekšvakarā.

Iezīmējot šo mirkli, pirmie 3000 koncerta apmeklētāji kā dāvanu no Latvijas 90. jubilejas koordinatoriem pie ieejas saņems nelielas gaismas lampiņas. Visi klātesošie tiks aicināti iedegt skandināviski zilganās uguntiņas pēc Sigur Ros aicinājuma īsi pirms grupas uzstāšanās. Tā būs iespēja arī Sigur Ros koncerta apmeklētājiem vienoties ar pārējiem Latvijas iedzīvotājiem, kas šajā brīdī stāvēs uz kāda no Latvijas tiltiem akcijas GAISMAS TILTI ietvaros.

Grupas Sigur Ros uzstāšanās jaunā albuma koncerttūres ietvaros Latvijā solās būt īpaša – ne tikai savdabīgi melodiskā un aizraujošā izpildījuma, bet arī koncerta īpašās gaismas brīža norises dēļ. Lai vēl pirms koncerta rosinātu īpašo gaisotni, aģentūra POSITIVUS MUSIC kopā ar ierakstu kompāniju Mikrofona ieraksti un BadDog rīko koncerta ieskaņas pasākumu, kas notiks šovakar, 20.augustā, plkst. 20 Peldošajā darbnīcā Andrejsalā. Pasākumā demonstrēs kinofilmu "Heima", skanēs Sigur Ros un cita islandiešu mūzika, kā arī būs apskatāma Bruno Rozes fotogrāfiju izstāde.

Līdzīgi kā koncerta organizētāju POSITIVUS MUSIC iniciatīva, Latvijā ir pieteikta vēl 21 simboliska gaismiņu iedegšanas vieta – ielas, dīķmalas un pils tornīši, parki un laipas. Tāpēc, sekojot šim piemēram, akcijā Gaismas tilti piedalīties tiek aicināti arī tie, kuriem tuvumā nav tilta. Aktuālākā informācija par akcijas Gaismas tilti norises vietām ir pieejama Latvijas jubilejas dienasgrāmatā www.lv90.lv.

Akcijas tiešraidi 22.augustā nodrošinās Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu