Diskutē, vai filma «Marsietis» ir komēdija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Zelta globusa» balvas ceremonijas rīkotāji mainījuši noteikumus pēc skatītāju neapmierinātības ar zinātniskās fantastikas filmas «The Martian» («Marsietis») uzvaru kategorijā «Labākā komēdija vai mūzikls», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Šogad «Zelta globusā» par labākās komēdijas nosaukumu bez kinolentēm «Trainwreck» («Draiskule») un «Spy» («Spiegs») cīnījās filma «Joy» («Džoja») par uzkopšanas slotas «Miracle Mop» izveidotājas nedienām un «The Big Short» («Gadsimta likme»), kurā stāstīts par 2008.gada finanšu krīzi.

Filmas «Trainwreck» režisors Džads Apatovs sacīja, ka dramatisku filmu ar komiskiem elementiem veidotājiem nevajadzētu ļaut «izvēlēties jebkādu kategoriju». Viņš ironizēja, ka tikpat labi filmas ar aziātu aktieru piedalīšanos varētu izvirzīt balvai par labāko ārzemju filmu.

Ārzemju preses asociācija, kas rīko «Zelta globusu» ceremoniju, ieviesusi jaunus noteikumus. No nākamā gada «drāmas ar komiskiem elementiem vajadzēs izvirzīt kā drāmas», ziņo amerikāņu žurnāls «Entertainment Weekly».

Lai arī režisora Ridlija Skota filmā «The Martian» ar aktieri Metu Deimonu galvenajā lomā izskan vairāki joki, tomēr par komēdiju to grūti nosaukt,

pēc ceremonijas rakstīja žurnāls «Vanity Fair».

Kinolente ne vien tika atzīta par gada labāko komēdiju vai mūziklu, bet galvenās lomas tēlotājs Deimons saņēma apbalvojumu kā labākais aktieris komēdijā vai mūziklā.

Apatovs vēlāk nopēla filmas uzvaru «Critic's Choice» balvu ceremonijā. «Mets Deimons tagad uz mani skatās,» uz skatuves paziņoja Apatovs. «Pēc «Zelta globusu» lietas. Mums ir tikai viena kategorija, Met, tas ir viss, kas mums ir. Es esmu kā nūģis skolas pagalmā, kam tu atņēmi pusdienu naudu.»

«Tas ir draņķīgs gājiens - drāmai, kurai bail no konkurences dramatiskajā kategorijā, censties dominēt starp komēdijām,» tvītoja Apatovs.

Ārzemju preses asociācija sagatavojusi 11 lappuses garu dokumentu ar izmaiņām, kas stāsies spēkā pirms 2017.gada «Zelta globusu» ceremonijas. Tajā teikts, ka kinostudijām vairs nebūs atļauts rīkot svinīgas vakariņas balsotājiem laikā starp nomināciju paziņošanu un balvu pasniegšanas ceremoniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu