Festivālā "Homo Alibi" pirmizrāde "7dienas. Genesis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izrāde veidota kā gaismu, ēnu, mūzikas un skaņu rotaļa - tā līdzinās multfilmai, jo skatītājs darbību vēro savdabīgā ekrānā, kurā redzamās bildes papildina mūzika un balss.

28.augustā un 30.augustā festivālā "Homo Alibi" Santa Didžus plašākai auditorijai prezentēs savu izrādi "7dienas. Genesis".

Izrādes galvenā mērķauditorija ir jebkurš, kurš vēlas netradicionālā formā iepazīties ar seno Bībeles stāstu.

Režisore stāsta, ka ideja radīt izrādi viņai radās, kad kādu vakaru kopā ar meitu brauca mašīnā un bija iegrimusi domās. Piepeši pilnīgi negaidīti atskanēja meitas jautājums: "Mammu, vai Dieviņš mūs pirmos nolika uz zemes? Un kam pieder pasaule?" Cenšoties bērnam saprotamā veidā uz jautājumu atbildēt, radās ideja iestudēt izrādi, kas palīdzētu sniegt atbildi ikvienam.

Lielā mērā šī izrāde kļuva par eksperimentu gan pašai Didžus, gan aktieriem, jo ne Latvijas Leļļu teātrī, ne arī kādā citā teātrī Latvijā konsekventā ēnu teātra estētikā veidotu darbu līdz šim nav bijis. Arī mūzika tika speciāli rakstīta tā, lai ne tikai papildinātu attēlu, bet palīdzētu skatītājam izveidot savu stāstu. Šajā izrādē ar attēlu un krāsu spēli netiek pausts kāds viens, neapšaubāms sižets - projekcijas un ēnas drīzāk kalpo kā fantāzijas ierosinātājas. Aktieri precīzi rīkojas ar dažādiem priekšmetiem, to ēnām un šķidrumiem. Abi līmeņi viens otru papildina, veidojot kopīgu stāstu.

Pie izrādes tapšanas strādāja arī scenogrāfs Gints Gabrāns un gaismu mākslinieks Egils Kupčs. Mūzikas autors ir jaunais komponists Kristaps Pētersons. Lomas atveidos Pēteris Šogolovs, Edgars Lipors, Dace Vītola, Laila Kirmuška un Renārs Ploksts, "aizkadra balss" būs Kaspars Znotiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu