Bramanim pasniegs Paula Saksa balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 13.novembrī, Latvijas Nacionālajā operā pēc G.Doniceti operas Mīlas Dzēriens izrādes studentu korporācija Tālavija pasniegs tās filistra un dibinātāja prof. Paula Saksa Atzinības balvu baritonam Raimondam Bramanim.

Korporācijas Tālavija prof. Paula Saksa Atzinības balvu ik gadu tiek piešķirta kādam no Latvijas opermūzikas jaunajiem talantiem. Šogad balva tiks pasniegta piecpadsmito reizi. Prof. Paula Saksa Atzinības balvu 1995. gadā nodibināja studentu korporācija Talavija, lai atbalstītu jaunos, spožu nākotni sološos latviešu opermūzikas talantus un vienlaicīgi izteiktu atzinību par viņu sasniegto mūsu operas labās slavas un tradīciju stiprināšanā kā vietējā, tā starptautiskā mērogā. Balvas laureāti ir bijuši: Aivars Krancmanis, Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Krišjānis Norvelis, Dita Kalniņa, Viesturs Jansons, Andžella Goba, Kristīne Gailīte, Maija Kovaļevska, Aleksandrs Antoņenko, Kristīne Opolais, Jānis Apeinis, Airas Rūrāne, Evija Martinsone un Inga Šļubovska.

R.Bramanis absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur 2007.gadā ieguvis bakalaura grādu, bet šobrīd turpina studijas maģistrantūrā. Viņš piedalījies Paolo de Napoli (Itālija) un Barbru Marklundas-Pētersones (Norvēģija) vadītajās meistarklasēs.

Raimonds Bramanis debitēja Latvijas Nacionālajā operā 2008.gadā Papageno lomā V.A.Mocarta operā "Burvju flauta". Kopš tā laika viņš atveidojis arī Belkori G.Doniceti operā "Mīlas dzēriens" un Mazeto V.A.Mocarta operā "Dons Žuans". Viņa repertuārā ir arī Arksamēns G.F.Hendeļa operā "Kserkss", ko Raimonds Bramanis iestudēja 2008.gadā kopā ar orķestri Collegium Musicum Rīga un diriģentu Māri Kupču.

Solists piedalījies konkursā Competizione dell'' opera Drēzdenē (2008). Raimonda Bramaņa tuvākajos plānos ietilpst debija titullomā V.A.Mocarta operā "Dons Žuans" Latvijas Nacionālajā operā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu