Lepēna iesaistīsies kampaņā par Lielbritānijas izstāšanos no ES

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna, kas savulaik paziņojusi, ka vēlas «uzspridzināt Eiropas Savienību» (ES), pirms jūnijā gaidāmā referenduma par Lielbritānijas turpmāko dalību ES dosies uz Apvienoto Karalisti, lai atbalstītu «Brexit» kampaņu.

Lepēna, kas atbalsta «Brexit» cerībā sarīkot līdzīgu referendumu arī Francijā, kampaņā sniegs atbalstu neatkarīgajai Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Dženisai Atkinsonei, kas iepriekš pārstāvēja eiroskeptisko Apvienotās Karalistes Neatkarības partiju (UKIP).

Tomēr nebūt ne visi britu eiroskeptiķi ir iepriecināti par gaidāmo FN līderes atbalstu. Piemēram, UKIP līderis Naidžels Farāžs vienmēr centies distancēties no Francijas galēji labējiem, kurus viņš uzskata par antisemītiem.

Tikmēr trešdien publicētie aptaujas rezultāti liecina, ka, tuvojoties britu referendumam, franči, iespējams, sākuši mainīt savu nostāju pret iespējamo Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Lai gan 52% aptaujāto joprojām uzskata, ka «Brexit» ir iespējams, 60% franču pauduši vēlmi, lai briti paliktu ES sastāvā.

Tas kontrastē ar iepriekšējo aptauju rezultātiem, kurās vairums franču atbalstīja Lielbritānijas izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu