Kristovskim braukt uz Maskavu kopā ar Zatleru liedz protokols (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis nebūs Valsts prezidenta Valda Zatlera delegācijas sastāvā, jo tāda ir ierastā diplomātiskā prakse, otrdien raksta "Diena".

To apstiprinājis gan pats ministrs, gan Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs. "Ārlietu ministrs pēc protokola gandrīz nekad nepavada Valsts prezidentu valsts vizītēs. Cilvēkiem reizēm ļoti gribas atrast kādus citus iemeslus, taču šoreiz tādu nav," skaidroja Rinkēvičs.

Viens no neoficiāliem pieņēmumiem, kas izskanējis saistībā ar Kristovska nebraukšanu uz Maskavu, ir viņa saistība ar skandālu, kad tika publiskota viņa sarakste ar trimdas latvieti un ārstu, "Pilsoniskās savienības" ziedotāju Aivaru Sluci, kurā Kristovskis it kā atbalstījis Sluča nacionālistiskos uzskatus, un dienu pēc valdības apstiprināšanas opozīcija pieprasīja ministra demisiju.

Kristovskis "Dienai" norādījis, ka ievēro protokolu, tāpēc līdzi Zatleram nedosies, taču Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Maskavā ir iesaistītas vizītes sagatavošanā, "cik tas nepieciešams".

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu