Miķeļdienas gadatirgus Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā jauno ražu lūkos un apmeklētājus gaidīs 29. septembrī.

Lauku gardumus nogaršot, dziesmas klausīties, jokus plēst ar Rīgas teātru aktieriem, dančos raudzīties un sievas vai vīrus nolūkot uz tirgus plača Doma laukumā varēs no 9.00 līdz 17.00. Rātslaukumā no 10.00 līdz 17.00 notiks Ābolu tirgus.

Šai ražas ballē spēlēs "Lauku muzikanti". Tirgus saimnieka lomā - aktieris Guntis Skrastiņš. Kultūras centra „Iļģuciems” pagalmā Lidoņu ielā 27, 2. k. plkst. 13.00 notiks Rudens svētki Miķeļdienā. Pasākuma rīkotāji aicina apmeklēt teatralizētu brīvdabas uzvedumu ar skaņu dziedāšanu, jautru spēlēšanu, raitu dejošanu un kārtīgu andeli, kā arī iepazīstinās ar Miķeļdienas rotaļām un ticējumiem.

Miķeļdienu ar "Kuļmašīnu" 28. septembrī plkst. 12.00 sagaidīs Kultūras un atpūtas centrs „Imanta” Anniņmuižas bulvārī 29, aicinot visu ģimeni uz izklaidējošu koncertu "Svētki maizei", konkursu par maizi un apkūlības tradīcijām. Pēc etnogrāfiskas leļļu filmas, kas ieskaņota ventiņu izloksnē, "Poēm pa kulšen", paredzēta tikšanās ar filmas veidotājiem un ekspresizstāde "Kuļmašīna, latvju sēta un ļaudis".

Latviešu mitoloģijā Miķeļi minēti kā ziemas sākuma un apjumības svētki, kas ar maģisku rituālu palīdzību cenšas nodrošināt labu nākamā gada ražu. Tad kopā sarodas liels ļaužu pulks un sanāk ap saimnieci vai saimnieku. Miķeļi iekrīt visbagātākajā rudens laikā, tādēļ galds šai dienā ir ēdienu pārpilns.

Rīgas dome un Kultūras departaments aicina uz pasākumiem bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu