"De Phazz" koncerts (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar (25. septembrī) tūres "Days of Twang" ietvaros Rīgā "Sapņu Fabrikā" uzstāsies vācu modernā džeza popgrupa "De Phazz".

Šī būs patīkama atkalredzēšanās, kuras laikā klausītāji varēs iepazīties ar "De Phazz" jaunākā albuma "Days of Twang" kompozīcijām, kā arī dzirdēt jau pazīstamās dziesmas.

Grupas dalībnieki savas mūzikas aprakstā saka, ka laba stila izjūta ir reta parādība, bet lai nu kas, viņiem tā piemītot! Par stilu savā ziņā liecina arī „De Phazz“ prasības. Kaut arī to izpildīšana nav sarežģīta, tomēr grupa vēlas, lai aizskatuves telpās ēdieni un dzērieni tiktu pasniegti tikai stikla traukos. Grupa arīdzan ir izteikusi vēlmi nobaudīt kādus no Latvijas produktiem.

Par „saldo džeza nodevību“ dēvētās "De Phazz" mūzikas pamatā ir elektroniskā mūzika, kas apvienojumā ar dažādiem pūšamajiem, stīgu, sitamajiem instrumentiem un visplašākā diapazona vokāliem ir pielīdzināma neskaitāmiem stiliem, kā trip-hop, nu jazz, drum’n’bass, chill out, acid jazz, easy listening, lounge, regejam un arīdzan džezam.

"De Phazz" grupa ir dibināta 90. gados, un tās līderis Pīts Baumgartners, kura koncepts ir katram mūzikas projektam pieaicināt jaunus māksliniekus, šo gadu gaitā ir radījis stabilu muzikālo projektu ar augstu pozīciju modernā džeza mūziķu aprindās. Grupas pamatsastāvs nebūtu iedomājams arī bez šarmantās un samtainās balss īpašnieces Patas Apletones (Patt Appleton), kā arī Karla Frīrsona. Šis jau būs trešais "De Phazz" koncerts Latvijā.

Jaunais albums piedāvā 18 kompozīcijas, kurās ietekme jūtama, sākot ar bugiju līdz pat bosa novai. Šis albums aizved muzikālā ceļojumā, kas savas pēdas atstāj arī regeja, blūza un 50. gadu rokenrola skaņu harmonijās. Lai gan "De Phazz" izcelsme ir Vācijā, viņu daiļrade ir globāla.

Biļetes ir pieejamas visās „Biļešu servisa“ tirdzniecības vietās, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas no 25 līdz 40 Ls.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu