Studenta dzīves romantika arī mūsdienās (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Daudziem studentu dzīve kopmītnēs saistās ar jautrākajiem jaunības mirkļiem, trakulībām, ballītēm līdz rīta agrumam un bezmiega pilnām naktīm eksāmenu laikā. Varētu rasties jautājums, kā studenti pavada savu brīvo laiku mūsdienās? Kā Rīgā klājas atbraucējiem no citām pilsētām? Savos iespaidos ar TVNET dalās RTU students Ainārs Paļčevskis (21).

Būvniecība režijas vietā

Ainārs
Ainārs Foto: No personīgā arhīva

Aktīvajam un komunikablajam jaunietim nebija grūti pielāgoties dzīves ritmam galvaspilsētā. Valmierietis sākumā dzīvojis Ezermalas ielas kojās, kuras raksturojot students izmanto arī kādu rupjāku vārdu, taču tagad viņš ir pārvācies uz Ķīpsalas kojām. Tieši kopmītnēs, vietās ar īpašu atmosfēru, studenti pavada visvairāk laika. Tur ballītes turpinās vairāku dienu garumā, alkohols tek straumēm, ģitāras skaņas, apšaubāma satura mūzika vai skaļi smiekli īsti neļauj gulēt nevienam. Tur ir modē atrakcija "paslēp alkoholu no komendantes un izliecies, ka neesi dzēris".

Kojas – stopēšana - "krekli"

Ainārs stāsta, ka visbiežāk izklaidējas tieši kojās, lai arī "pēdējā laikā sanāk arī Vecrīgā un dažādās Latvijas pilsētās". Viņš precizē, ka "ballītes karstumā rodas ideja uz kaut kurieni aizmaukt". Ballītes sākas no daudzu vēlmes iedzert, un, "ja neesam pārdzēruši jēgu vai arī apnīk kojās, tad dodamies uz citurieni - parasti tie ir "Četri balti krekli" Rīgā vai Jelgavā". Ceļošanai tiek izmantots lētākais un piedzīvojumiem bagātākais veids - stopēšana.

Lai arī dzeršana kopmītnēs ir diezgan riskants pasākums, tas neattur Aināru no izpriecām. "Kojās nedrīkst lietot alkoholu. Man jau ir izteikti vairāki personīgi brīdinājumi un nācies rakstīt paskaidrojumus." Viņš pat vienreiz bija nodzinis matus, lai viņu nepazītu dežurantes, tomēr šis triks neattaisnojās. Kārtības uzraudzītājas kopmītnēs skatās uz viņu ar niknu skatu, kā saka Ainārs - grib tikt no viņa vaļā un meklē jebkuru sīkumu, lai piekasītos.

Ģitāra joprojām modē
Ģitāra joprojām modē Foto: No personīgā arhīva

Ballītes piegriežas

Jautrā prātā studentam ir sanācis savārīt podus, piemēram, izmest pusvirtuvi pa astotā stāva logu. Vai arī tieši pie ieejas izmest pudeli, kas pilna ar sakrātiem korķīšiem. Tā vietā, lai pēc komendantes pavēles visu saslaucītu, puiši sākuši spēlēt hokeju.

Ainārs teic, ka dzīve kojās viņam patīk, jo "iet pat pārāk jautri". Tomēr tagad, atskatoties uz pagājušajiem tusiņiem, viņš secina, ka ir nedaudz pierimis.

"Laikam ballītes sāk jau piegriezties. Ballēšanās nav nemaz tik vienkārša lieta. Tā patērē daudz spēka,"

smejas Ainārs.

Savādāku, bezalkoholisku ballēšanos un jautrību jaunietim sagādā florbola spēlēšana gaiteņos. Ainārs spēlē arī ģitāru un nesen ir "pamanījies uzbliezt arī grupu", kurai notikuši daži koncerti Rīgas klubos.

Nedēļas nogalē jaunietis plāno doties mājās uz Valmieru, jo ir apnicis Rīgā: "Tikai nodzeršanās un nekas cits.” Ainārs bilst: „Laikam jāsāk kaut kas beidzot mācīties, kā nekā sesija tuvojas!"

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu