Rīgā alternatīvās mūzikas ikonas "Swans"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13.maijā Rīgā koncertēs leģendārā Ņujorkas postpanka grupa "Swans", prezentējot savu pirmo albumu kopš 1997.gada, informē Viestarts Gailitis, festivāla "Skaņu mežs" pārstāvis.

Dziedātājs Maikls Džirā (Michael Gira) "Swans" dibināja 1982.gadā. Grupa strauji kļuva populāra ar savu nesaudzīgo un intensīvo skanējumu un bija viena no nedaudzajām Ņujorkas tā dēvētā No Wave grupām, kas izdzīvoja vairāk nekā desmit gadus līdz 1997.gadam.

2010.gada janvārī Maikls Džirā grupu atdzīvināja un deviņus mēnešus vēlāk, 23.septembrī, izdeva tās jauno albumu "My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky", kas acumirklī izpelnījās augstus kritiķu vērtējumus. Šā albuma prezentācijas ietvaros grupa 13.maijā viesosies Rīgā.

Atslēga "Swans" ilgajai pastāvēšanai ir spēja rotaļāties ar muzikālo formu, nezaudējot raksturu un saturisko līniju, kas sakņojas Džirā spēcīgajā un harismātiskajā personībā. Savā 15 gadu pirmajā pastāvēšanas posmā grupa piedzīvoja pamatīgu transformāciju. Tā sāka ar skarbu un mehānisku protoindustriālo roku, kas pārtapa bagātīgās muzikālās tekstūrās un maigās akustiskās dziesmās. Viņu galējais muzikālais vēstījums realizējās vairāk nekā divas stundas garajā albumā "Soundtracks for the Blind", kurā apvienojās visi iepriekšminētie elementi. Pēc 1999.gada Džirā muzicēja ar nosaukumu Angels of Light. Līdzās muzicēšanai viņš laiku atlicināja arī producēšanai un mūzikas publicēšanai izdevniecībā "Young God Records". Džirā ir bijis atbildīgs par tādiem talantiem kā Devendru Banhartu (Devendra Banhart), Līsu Džermano (Lisa Germano), Akron/Family, Larkinu Grimu (Larkin Grimm) un Džeimsu Blekšovu (James Blackshaw).

Maijā Rīgā gaidāmas alternatīvās mūzikas ikonas "Swans"
Maijā Rīgā gaidāmas alternatīvās mūzikas ikonas "Swans" Foto: Publicitātes foto

Nesen Džirā nolēma reanimēt "Swans". Viņa vārdi par šo lēmumu, kas atrodami YGR mājaslapā, ir lasāmi relīzes beigās. Bez Maikla Džirā (ģitāra/balss) grupā ir šādi mūziķi: Normans Vestbergs (ģitāra, sākotnējais Swans dalībnieks), Kristofs Hāns (ģitāra, Swans vidējā perioda un Angels of Light dalībnieks), Fils Puleo (bungas, perkusijas, pēdējās "Swans" tūres un "Angels of Light" dalībnieks), Kriss Pravdika (bass, Flux Information Sciences / Services/ Gunga Din), Tūrs Hariss (bungas, perkusijas, dulcimers, vibrafons, Angels of Light, Shearwater). Starp albuma viesmāksliniekiem ir Devendra Banhards, Bils Rīflins (REM bundzinieks) un "Grasshopper" no "Mercury Rev".

Informācija: www.skanumezs.lv, www.younggodrecords.com.

Biļešu pārdošana un koncerta norises vieta tiks izziņota drīzumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu