Uz basketbola skatuves - dāmas! (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK

Šodien Itālijā startē Eiropas basketbola meistarsacīkstes sievietēm un Latvijas valstsvienība savā pirmajā spēlē pulksten 19.30 pēc mūsu laika dosies cīņā ar Turcijas basketbolistēm. Spēli tiešraidē rādīs arī satelīttelevīzijas kanāls TV6.

Aināra Zvirgzdiņa vadītās komandas mērķi, par spīti zaudējumu sērijai pārbaudes mačos (piecas uzvaras, deviņi zaudējumi), nemazina komandas ambīcijas pārvarēt ne tikai turnīra pirmo posmu, bet arī cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

31. Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīra pirmā posma spēles mūsu zeltenes aizvadīs Itālijas mazpilsētā Vasto. A apakšgrupā latviešu pretinieces būs arī papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājas Izraēlas basketbolistes (otrdien 19.30) un 2005. gada Eiropas čempiones čehietes (trešdien 22.00).

Anete Jēkabsone-Žogota arī šoreiz būs galvenais komandas triecienspēks uzbrukumā. Un ne tikai.
Anete Jēkabsone-Žogota arī šoreiz būs galvenais komandas triecienspēks uzbrukumā. Un ne tikai. Foto: AFI

Līdzīgi kā vīru turnīrā, otrajam posmam kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas un latvietēm pēc ranga pienāktos otrā vieta aiz Čehijas komandas, jo 2005. gada čempionātā mūsējās ieņēma cienījamo sesto vietu.

Ja izdosies uzvarēt gan Turciju, gan Izraēlu, tad izredzes iekļūt astotniekā nebūs peļamas, tā kā kā grupu turnīra otrajā posmā būs jāspēlē ar trim labākajām B grupas komandām, visticamāk, Lietuvu, Beļģiju un Vāciju.

Savainojumu dēļ no šā komandas modeļa ir izkritusi perspektīvā jaunās paaudzes saspēles vadītāja Elīna Babkina un Dace Cinīte.

Latvijas sieviešu basketbolam šis būs trešais Eiropas čempionāta finālturnīrs (vēl arī 1999. un 2005. gadā), un lielā mērā tas būs īpašs, jo 2009. gadā Eiropas basketbola zieds pirmoreiz vēsturē pulcēsies Latvijā.

Uļjana Semjonova (att.), nesaņēmusi pienācīgu atbalstu no valsts, droši var paļauties uz tagadējām Latvijas basketbola līderēm, kas cēlu mērķu labad bija gatavas pārkāpt pāri tabu slieksnim.
Uļjana Semjonova (att.), nesaņēmusi pienācīgu atbalstu no valsts, droši var paļauties uz tagadējām Latvijas basketbola līderēm, kas cēlu mērķu labad bija gatavas pārkāpt pāri tabu slieksnim. Foto: LOK

Neilgi pirms Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra visas 12 Latvijas valstsvienības spēlētājas bija gatavas mūsu zemē vēl nebijušam, taču slavējamam solim. Lai palīdzētu savākt līdzekļus Latvijas sporta veterāniem un it īpaši mūsu izcilās basketbola leģendas Uļjanas Semjonovas rehabilitācijai, basketbolistes piekrita fotografēties kailas labdarības kalendāram "Latvijas Nacionālā sieviešu izlase - Latvijas basketbola veterāniem". Bildes tapa fotogrāfa Gata Rozenfelda studijā, un kalendārs tika izdots 1000 eksemplāros.

Lai arī ne visiem bija iespēja iegādāties kalendāru un, vēl bēdīgāk, ne visiem būs iespēja redzēt mūsu skaisto un atraktīvo dāmu basketbolu Itālijā, viņām ir jāzina, ka ar sirdi un dvēseli visa Latvija šajās dienās būs kopā ar viņām.

Meitenes, aiziet!

Latvijas nacionālās komandas sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu