Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" pirmo reizi Latvijas vēsturē ir iekļauts starptautiskajā maratonu sērijā "Euroloppet", TVNET informē aģentūra, pasākuma rīkotājs ''Alpha Baltic Sport''.

Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" kļuvis par lielāko, populārāko un vienīgo šādu tik plaša mēroga pasākumu Latvijā.

''Alpha Baltic Sport'' sadarbībā ar sporta klubu ''Alauksts'' pāršķir jaunu lappusi slēpojuma vēsturē, iekļaujoties starptautiskajā maratonu sērijā ''Euroloppet'', kas ir ne vien jauns pakāpiens statusā, bet vienlaikus uzliek virkni pienākumu un lielu atbildību rīkotājiem slēpojuma kvalitātes uzlabošanā un dalībnieku ērtību nodrošināšanā.

"Iekļaušana ''Euroloppet'' liek pacelt slēpošanas maratona ''Apkārt Alaukstam'' organizatorisko latiņu vēl augstākā, starptautiskā līmenī, tā rīkošana atbilstošā līmenī jau šobrīd rit pilnā sparā. Lai maratons noritētu atbilstošā kvalitātē, piesaistīti starptautiski tiesneši un speciālisti. Mūsu  svarīgākais uzdevums šobrīd ir sagatavot trasi augstākajā līmenī, tāpēc jau šobrīd notiek meža ceļu greiderēšana," stāsta "Alpha Baltic Sport" valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš.

Slēpojuma trase būs iekārtota gleznainā apkārtnē pāri laukiem un pakalniem apkārt Alauksta ezeram. ''Aicināti piedalīties visi aktīvās atpūtas cienītāji – sākot ar sportistiem un beidzot ar ģimenēm, bērniem un darba kolektīviem. Ikviens var izvēlēties distanci, kas viņam ir pa spēkam. Profesionāliem sportistiem būs 42 km maratona distance, amatieru līmeņa sportistiem un brīvdienu aktīvistiem – 15 km tautas slēpojums, bet vismazākajiem - bērnu slēpojums,'' atzīmē Tupiņš.

Slēpošanas maratons "Apkārt Alaukstam" notiks 2011. gada 5. februārī. Pieteikties slēpojumam jau šobrīd iespējams mājaslapā www.maratoni.lv

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu