Premjers skaidrību par ilgtermiņa finansējumu veselības aprūpei sola tikai nākamgad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaidrība par to, kāds varētu būt ilgtermiņa finansējums veselības aprūpes nozarei, varētu būt tikai nākamā gada sākumā, šodien žurnālistiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Šogad ir nepieciešams izvērtēt nodokļu sistēmu un garantēt stabilitāti uzņēmējiem, kā to viņi prasījuši, sacīja premjers.

Tāpat esot nepieciešams veselības aprūpes nozares precīzs izvērtējums un nākotnes plānu iezīmēšana, un tikai tad būšot iespējams sniegt atbildi par tālākiem finansējuma palielināšanas plāniem.

«Esmu gatavs runāt par ilgtermiņa budžeta finansējumu tikai pēc šo darbu veikšanas. Tas faktiski ir 2017.gada sākums,» teica Kučinskis. Viņš piebilda, ka jebkuri citi solījumi patlaban būtu bezatbildīgi.

Savukārt arodbiedrības pašas lai lemj, vai 1.maijā pievienoties protesta sapulcei vai rīkot kādas citas akcijas, piebilda politiķis.

Jau ziņots, ka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) 1.maijā organizēs tautas sapulci «Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā», šodien pēc arodbiedrības valdes sēdes informēja tās priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Akcijai izvēlētais nosaukums «Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā» akcentē ne tikai veselības, bet arī izglītības nozīmīgumu veselīgas sabiedrības attīstībā.

Akcija būs arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā. «Mums ir ļoti lielas bažas, ka pašreiz ir diezgan vājas valsts pozīcijas rūpēs par tiem cilvēkiem, kas ir Latvijā,» sacīja Krīgers.

Premjers skaidroja, ka valdības rīcības plānā ir noteikti četri galvenie uzdevumi veselības aprūpes nozares attīstībai. Patlaban viņš nešaubās, ka nozarei varētu būt kādi iebildumi par papildu 35 miljonu eiro finansējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu