«Gaismas pils» fasādi un jumtu plāno notīrīt par € 110 000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi iepirkumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas fasādes un jumta tīrīšanu, kurai paredzētā summa tiek lēsta līdz 110 tūkstošiem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

KM Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Indriķis Builis norādīja, ka ministrija ir veikusi paredzamās līgumcenas indikatīvu izvērtējumu, tomēr, ievērojot visai atšķirīgus pieejamos datus, tika izdarīts pieņēmums, ka 110 tūkstoši eiro ir maksimālā summa ar iekļautu finanšu rezervi. «Objektīvu un pamatotu cenu par LNB ēkas mazgāšanu var iegūt tikai atklāta konkursa rezultātā. Pēc piedāvājumu saņemšanas un izvērtēšanas turpmāk tiks lemts par līguma slēgšanu vai iepirkuma pārtraukšanu,» skaidroja Builis.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursā ir 23.maijs.

LNB jaunā ēka jeb Gaismas pils oficiāli tika atklāta 2014.gada 29.augustā. Tās mazgāšana līdz šim notikusi tikai daļēji.

Pagājušā gada vasaras sākumā LNB pārstāvis Augusts Zilberts stāstīja, ka bibliotēkas ēkas jumta un fasādes tīrīšanai ir atrasts īpaši kvalitatīvs un efektīvs mazgāšanas šķidrums, kas kavē putekļu un nosēdumu kārtas veidošanos. Ēku bija paredzēts tīrīt rudenī. Vasaras beigās Zilberts atzina, ka bibliotēka un KM nespēj vienoties, kurai jāveic iepirkums par fasādes tīrīšanu.

Gaismas pils ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro. Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem - būvnieku pilnsabiedrību «Nacionālā būvkompāniju apvienība»- parakstīja 2008.gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu