Mūžībā aizgājis kinoaktieris Leslijs Nīlsens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

84 gadu vecumā mūžībā aizgājis kanādiešu kinoaktieris Leslijs Nīlsens (Leslie Nielsen), kurš pazīstams ar lomām savulaik popularitāti un skatītāju atzinību guvušajās Holivudas komēdijās "Naked Gun" ("Kailais ierocis") un "Airplane!" ("Lidmašīna"), svētdien pavēstīja Kanādas radio, atsaucoties uz aizgājēja krustdēlu.

(Papildināts viss teksts.)

"Līdzās esot draugiem un sievai, viņš vienkārši iemiga un aizgāja no dzīves," sacīja Dags Nīlsens, piebilstot, ka aktiera nāvi izraisīja pneimonijas rezultātā radušies veselības sarežģījumi.

"Viņš bija patiesi jauks cilvēks. Ļoti gādīgs, dabiski jautrs ikdienas dzīvē, nevis tikai tāpēc, ka kāds viņam kaut ko uzrakstījis uz papīra. Viņš bija ļoti sirsnīgs cilvēks. Viņš bija viens no maniem labākajiem draugiem, un es viņu ļoti mīlēju. Man viņa ļoti pietrūks," atzina Dags Nīlsens.

Kanādā dzimušais aktieris no dzīves aizgāja slimnīcā netālu no savas dzīvesvietas ASV Floridas štata Fortloderdeilā, tīmekļa vietnei TMZ apliecināja mākslinieka aģents.

Nīlsens ieradās Holivudā piecdesmito gadu vidū, pirms tam viņš bija spēlējis televīzijas filmās Ņujorkā. Lai arī šodien daudziem aktieris pazīstams kā komiķis, sākotnēji viņš spēlēja drāmās. 1980.gadā aktieris parādījās uz kinoteātru ekrāniem absurda komēdijā "Airplane!" ("Lidmašīna"), kas kļuva par lielu hitu. Daži kritiķi iebilda, ka Nīlsens nav īstais tipāžs šāda veida lomai, uz ko pats aktieris norādīja, ka viņš nav bijis īstais tipāžs savām lomām iepriekšējās filmās un ka tieši komēdijās viņš vienmēr gribējis spēlēt. Pēc šīs filmas Nīlsens turpināja savu karjeru kā komiķis. Iedvesmojoties no kinolentes panākumiem, ar Nīlsenu galvenajā lomā tika uzņemts līdzīgā stilā ieturēts televīzijas seriāls "Police Squad!", kas kļuva par kino triloģijas "Naked Gun" ("Kailais ierocis") pamatu. Deviņdesmito gadu beigās Nīlsens spēlēja tādās parodijās kā "Dracula: Dead and Loving It" ("Drakula: Miris un laimīgs"), "Spy Hard" ("Spiegot nav viegli") un "Wrongfully Accused" ("Nepatiesi apsūdzēts").

Nīlsens bija precējies četras reizes, kopā ar otro sievu Alizandu Ulmenu viņš uzaudzināja divas meitas - Tīu un Moru. Kopā ar pēdējo sievu - Barbaru Ērlu - viņš nodzīvoja deviņus gadus līdz pat savai nāvei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu